Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Új adás, tesztüzemAmiben örülök egy kiállításnak »

Az igazi Johnny Mnemonic soundtrack

  04/28/12 05:27 pm, by , Categories: Média

Emlékeztek a Johnny Mnemonic filmre? Nekem az maradt meg, hogy Dolph Lundgren és Henry Rollins is szerepelt benne, de nem ez lett az első jó William Gibson film sajnos.

A 95-ös film soundtrack albumát anno megvásároltam, az is egy közepes eresztés volt, a Sony egy-két passzoló "ipari" zene mellé berakta pár akkori második vonalas sztárját, mint pl. a Stabbing Westward.

Olvastam egy érdekes cikket a Black Rain most megjelent válogatásáról, ami eredetileg a Johnny Mnemonic soundtrackjére készült számokat is tartalmaz, plusz passzoló hangulatú zenét a Neurománc hangoskönyv változatáról. Izgalmasan nyomasztó, nehéz, így 17 év távlatában is futurisztikus hangzású zene ez, kár, hogy nem használtak belőle többet a filmhez, illetve hogy vacak lett a film! Azt külön értékelem, hogy az együttes neve, Black Rain, a Tokióban játszódó filmre emlékeztet, amit viszont nagyon kedvelek.

Az album borítója eléggé erős, szerintem passzol a cyberpunk témához remekül.

Én a Deezeren hallgatom, de például az itthoni iTunes boltban is kapható a Now I'm Just a Number: Soundtracks 1994-95, hallgassatok bele.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Website builder
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog theme by Asevo | Photo gallery software