Ha elemmel megy és fényes, kell!
« BravóPodcast #3 »

Blackbook

  09/18/06 04:51 pm, by , Categories: Általános

Az új Inteles Mac gépekre való vágyakozás már súlyosan befolyásolta a produktivitásom, ezért kb. 2000 óra gondolkodás meg fontolgatás meg számolgatás után a múlt pénteken vettem egy fekete Macbook notebookot az xms.hu boltban.

Rövid élménybeszámoló:

  • Imádom az új billentyűzetet, nagyon finom érzés gépelni rajta, és mivel most már US kiosztással vettem, hirtelen kódolni is tudok :-) Tizenegynéhány éve használok angol billentyűzetet, sosem tudtam megszokni a Powerbookon levő magyart.
  • A beépített iSight kamera tényleg sokkal praktikusabb, a külsőt mindig otthon felejtettem. A képe elmegy.
  • Az új iTunes 7 pont arra lett kihegyezve, hogy aki eddig nem tartotta lassúnak a PPC gépet, most érezze, hogy kell új gép. A video fájlok között válogatás, meg a CoverFlow-ból video megnyitás például Powerbookon szörnyű volt. Most Macbookon villám, minden folyik, ahogy kell.
  • Az eddig döcögősen használható EyeTV meg Miglia TV Tuner hirtelen abszolút nem terheli a rendszert, simán elmegy a háttérben mindenféle probléma nélkül. Már látom, hogy így sokkal többet fogom használni.
  • A Parallels virtualizációs cucc tényleg szinte teljes értékű Windows gépet biztosít, bár még nem tartom kiforrott cuccnak. Elég sok kisérletezés után sem tudom a legutóbbi bétát rávenni, hogy Wifi-n is működjön a hálózat elérése, és most például a saját file sharing megoldása sem megy. Ettől függetlenül nagyon örülök neki.

Mostanra a legtöbb számomra fontos szoftver kijött Universal Binary változatban, szóval ezzel sincs probléma. Egyedül a Microsoft Office fut Rosetta alatt, illetve az évente 2x használt InDesign. Fejlesztői eszközök, Java, PHP, MySQL is universal, sőt végre a virtuális Windows miatt használhatom a J2ME fejlesztőeszközöket, mert az szívás volt OSX alatt.

Majd még mondom a további élményeket, de eddig nagyon jóban vagyok a géppel. A mérete és súlya is sokkal jobban megfelel az igényeimnek, mint a Powerbook volt, és tényleg öröm végre ilyen gyors, és céges Windowsos alkalmazásokat is futtató gépet használni.

4 comments

gaba

További sok boldogságot hozzá! Én azóta is roppant elégedett vagyok az enyémmel. :)

09/18/06 @ 09:15 pm
CDColt

Annyira de annyira tudtam, hogy Gaba lesz az els? kommentel?… :-) Én is minden jót kívánok hozzá, használd örömmel!

09/18/06 @ 10:19 pm
dvorcsak

En is lassan eljutok a vasarlasig (mar csak a jelenlegi gepem kene eladni), es folyamatosan olvasom a beszeljukmac.com-ot, amitol viszont egyre inkabb vacilalok. Jo neha azt is olvasni, hogy valaki elegedett. Erdekes, hogy sem Te, sem GAba, sem CDColt nem panaszkodik. Ez jo.

09/19/06 @ 07:58 am
dvorcsak

Az altalad is emlitett lelkivalsag utan szombaton elmentem, es akartam venni egy feher, 1.83-as MB-t. Nem kaptam meg a hitelt, mivel a munkahelyem igazgatoja a rokonom. Ma delben beszereztem az APEH igazolast, felhivtam a boltot, ott volt meg az az egy gep, delutan 4-re bementem, de addigra eladtak. Buta voltam, felre kellett volna tetetnem. Csak eppen deltol delutanig meg a lelkivalsagommal kuzdottem, es probaltam magamban az egyetlen ervemet felsorakoztatni az ellenervekkel szemben.

09/26/06 @ 06:12 pm

Search

  XML Feeds

Bootstrap back-end
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog theme by Asevo | Community software