Ha elemmel megy és fényes, kell!
« UpdateWhat's going on »

Elso magyar online zenebolt

  05/17/04 10:35 pm, by , Categories: Általános

Talan emlekeztek, hogy lelkendeztem internetes zenevasarlas ugyeben. Most olvastam egy cikket, mely szerint megnyilt a bolt.
Csalodasomra csak magyar vacaksagok vannak rajta, ugyhogy nekem meg nem aktualis.

Azert elolvastam a felhasznalasi felteteleket, termeszetesen szanalmas. Eloszor is, rogton az elejen azt irjak, hogy az Origo onhatalmulag akarmikor megvaltoztathatja a felteteleket, es a felhasznalo feladata, hogy rendszeresen ellenorizze, hogy semmi sem valtozott-e. Amennyiben megvaltoztatjak, es tovabbra is hasznalja az ember a szolgaltatast, azzal automatikusan elfogadta a modositast...
Nehany vicces reszlet:

  • Tagnak csak korlátozott, nem átruházható, nem kizárólagos, visszavonható, tovább nem engedélyezhetõ joga van a Termékek magáncélra történõ felhasználására vonatkozóan
  • Nem minõsül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a mûrõl számítógéppel, illetve elektronikus adathordozóra mással készíttetnek másolatot.
  • A Tag lejátszást követõen nem digitalizálhatja újra egyik Terméket sem
  • A letöltött zenék felhasználási lehetõségei: A Tag egy számítógépre tölthet le zenét. A zenefájlokat és a licencfájlok biztonsági másolatait további max. egy (1) személyi számítógépre viheti át.
  • A zenét korlátlan alkalommal lejátszhatja maximum két (2) személyi számítógépen.
  • Jellemzõen korlátozások vonatkoznak a CD-re írhatóság, valamint a hordozható lejátszóra írhatóság száma tekintetében.


    Szamomra ebbol csak az derul ki, hogy rogton az osszes kulfoldi szolgaltatasnal visszatartobb, szigorubb szerzodes jar nekunk, hulye magyaroknak.


    Termeszetesen nem fizetek elo erre a vacakra, hiszen mar alapbol 3 szamitogepet szoktam hasznalni (itthoni PC, laptop, benti desktop), es akkor meg a mobil eszkozokrol nem is beszeltunk. Ha ezt a 2 gepes restrikciot akarnam megkerulni, es kiirnam CD-re a megvasarolt szamokat (amennyiben a fent emlitett korlatozas egyaltalan lehetove teszi a CD irast), majd mp3-ba tomoritenem, maris megszegnem a szerzodest. Tehat ha ugyis bunozni kell, ha hasznalni akarom, akkor minek fizessek erte? Osszehasonlitaskent annyi, hogy az iTunes shop is engedelyez 3 szamitogepet, es az Origoval szemben nem ketszer, hanem vagy 7 alkalommal lehet egy szamot CD-re irni.


    Az arrol ne is beszeljunk, sikerult nekik egy MAGASABB arat beloni a fos zenekre, mint barmelyik online szolgaltatas. 2500 forint egy magyar albumert, 250 forint egy szam, ez sokkal tobb, mint a Sony/Apple/Napster-es 10 dollaros ar. Nevetseges.


    Technikailag meg annyit tennek hozza, hogy mig az Apple a rendkivul nepszeru, itthon is kaphato iPodon hasznalhato AAC formatumban arusitja a zeneket, es a Sony pedig a Cliemen is, es egyebkent MiniDiscen es bizonyos Sony CD playereken lejatszhato formaban arusitja a zeneket, ez a bolt DRM-el ellatott WMA formatumot hasznalja, amit le lehet jatszani ooo ize peldaul a csak USAban kaphato Dell lejatszon...


    Amugy azt is viccnek tartom, hogy a nagy Windows Media cuccot arusito websiten PHP-t hasznalnak. Tudjatok, hogy en is lelkes PHP felhasznalo vagyok, de azert adjuk mar meg a modjat a dolgoknak.


    Ezt az Origos vackot minden szempontbol elbaltaztak. A tartalom, a technologia, az arak, mind-mind szanalmasak.
    Azt hiszem, tovabbra is vasarolni fogok nem masolasvedett Audio CD-ket, aztan meglatom, hogy mikor lehet itthon iTunes-re, Napsterre, vagy Sony Connect-re elofizetni, most, hogy mar EU tagok vagyunk.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Multiblog engine
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skins by Asevo | Multiple blogs done right!