Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Joost JóWebisztán podcast »

Gadget Szemle #1

  05/21/07 01:58 pm, by , Categories: Hardver

MediaMarkt
Amikor én gyerek voltam, a "hülye" szó csúnyának számított. Szerintem a MediaMarkt marketingeseinek nem volt gyerekszobája, vagy nem tudom ezt a kampányt hogy a faszba képzelik. Ettől függetlenül, mit lehet náluk kapni a héten?

A heti röplap első oldalán rögtön egy egészen olcsó digitális SLR, a Pentax K-100D, 138 kHUF áron. Akit érdekel, olvassa el a DPReview oldalán a részletes ismertetőt.

Feltűnt még a katalógusban a Nokia N95 modellje, a mindentvivős über-mobil. Rettenet drága az eszköz, 179 990 HUF, lehet érdemes a szolgáltatón keresztül mindenféle hűségnyilatkozattal venni inkább, ha az ember nagyon vágyik rá. Én például 1-2 év aláírása esetén 130 000 körül vehetnék ilyet - ha nem tartanám így is brutálisan magasnak az árat. A telefon maga szép is, jó is (5 megapixeles kamera, jópofa media player, GPS, 3G, mindent tud).

Érdemes a MobileBurn kritikáját elolvasni a telefonról.

Saturn
Amíg a MediaMarkt lehülyéz, a Saturn egy gyengécske ellenkampánnyal viccelődik. Gondolom ugyanazt a marketing céget használják, ezzel a szánalmas "fukar" poénnal. A heti prospektus inkább hűtőgépekre koncentrál, ami engem teljesen hidegen hagy.

Ami felkeltette egy pillanatra az érdeklődésem, az a James Bond sorozat, occsó DVD-n. Nemrég volt egy kampány az xpress.hu-n is JB DVD kapcsán, hogy újra masterezett kiadás jelent meg az összes filmből. Én személyesen azért nem fogok ebből vásárolni, mert tuti azért lettek újrarenderelve a filmek, mert készül a Blu-Ray vagy HD-DVD kiadás, amit majd megint meg akarok venni magamnak.

Ezen kívül még sok DVD meg Audio CD van a prospektusban, pedig a mai világban...

ElectroWorld
Az ElectroWorld is viccelődős hangulatban van ("Minőség nevetséges áron"). No comment. A website maga egy ilyen használhatatlan lapozgatós Flash objektumban publikálja az aktuális füzetet, amit ráadásul nem is tudok linkelni.

Ami tetszett, hogy a szokásos százezer forintos gagyi notebook helyett, ami mindenhol ki van manapság plakátozva, egy rendes, Asus laptop van a füzetben, Core Duo processzorral, beépített webkamera, rendesen Vista Premiummal szállítva. Az ára 219 990 forint, de legalább nem szar. Emellett van PSP, Wii (vajon tényleg van raktáron?), PS3, és xbox360 is a katalógusban, szokásos árakon.

69 990-ért van náluk egy Kodak V705 fényképezőgép, ami a "dual lens" megoldás miatt érdekes nekem. Nem teljesen fantasztikus ez a sorozat a kritikák szerint, de nekem tetszik ez a "széles vásznú" megoldás, és nem rossz az ára sem.

Pixmania
Ez a "csak online" bolt most éppen a Canonnal közösen akciózik, a Canon néhány digital SLR gépe meg alkatrésze eléggé jó áron kapható.

Látjuk tehát, hogy a nyarat sokan fogják digitális SLR gépekkel fotózni. Ti milyen gadgetre figyeltetek fel itthon mostanság?

8 comments

Comment from: Trofimov  
Trofimov

N95 5 megapixeles

05/21/07 @ 02:45 pm
Comment from:
admin

koszi, fixed

05/21/07 @ 02:49 pm
Comment from: attila  
attila

A Pixmaniahoz egy kis adalék, amit úgy gondolom nem árt tudni (nem negatív reklám, csak mint tény):
néhány hónapja akartam venni egy Acer monitort, az Acer a monitorokra 3 év garanciát ad. Ha a Pixmaniánál veszed azonban csak 2 év garit kapsz rá: 1-et úgymond a gyártótól, 1-et a Pixmániától.
Felvettem a kapcsolatot az Acer Magyaroszággal, ahol azt mondták, hogyha ott veszek monitort, nem lesz hazai szerviz, ahol érvényesíthetem a 3 év garanciát (ugyanis nem az Acer Magyarországon keresztül kerül be a termék az országba).

Ami a gadgeteket illeti: van egy kompakt 5 megapixeles 4 éves Olympus digitális gépünk, ezt tervezem lecserélni. Ami nagyon tetszik, az a Panasonic TZ3 (10x optikai zoom, dpreview és pixinfo is tesztelte), búvártok is van hozzá, amit rögtön meg is veszek (nem mintha nagy búvár lennék, de tavaly volt szerencsénk a Maldív szigeteken járni és a mostani géphez egyszeru"en lehetetlen volt már víz alatti tokot venni, így kénytelen voltam egyszer használatos tekercses géppel kattogtatni - ezt a szituációt el szeretném kerülni).
Tartalék aksit is veszek, hogy ne kelljen már délután 5-kor spórolni az energiával egy látványokkal teli napos túrán.

Ha minden igaz egy DSLR-t is be fogok szerezni egy éven belül, jelenleg az Olympus E-400/410-es vonulattal szemezek, leginkább a Live View funkció miatt - kis ido"vel talán mások is behozzák és kiforr a technológia (nem vagyok profi fotós, de sokszor érzem a mostani kompakt határait és szeretnék egy jobbat amin esetleg tanulgatni is lehet már + egy beugró DSLR nem vészesen drágább, mint egy bridge, ha már zsebre egyiket sem lehet tenni és a logisztikáról gondoskodni kell, akkor legalább legyen normálisabb).

05/22/07 @ 11:36 pm
Comment from: dyn  
dyn

DViCO TViX HD M-5100SH media player az a gadget ami mostanában nekem megfogta a fantáziám. Hasonló mediacenter boxokkal van valami tapasztalatod esetleg?

05/23/07 @ 01:35 pm
Comment from:
admin

En kicsit feladtam a mediacenter temat - gyakorlatilag minden filmet/tevesorozat valamelyik gepemen fogyasztom, nem a “csaladi” teven.

05/23/07 @ 02:07 pm
Comment from: dyn  
dyn

Ennyire keserûek a tapasztalataid? Az elmélet pedig nagyon jól hangzik.. Ráaadásul a filmek/sorozatok csak egy része a történetnek, zenehallgatás legalább annyira kritikus kérdés és mindezt 15 doboz és 8 távirányító nélkül megoldani nagyon csábító lenne.

05/23/07 @ 02:38 pm
Comment from:
admin

Ha ebbe az iranyba mennek, az xbox360-ot fognam be erre is, nagyon jol eleri a PC-n Windows Media Connect-el megosztott tartalmakat, szep, hasznalhato felulettel, HD tamogatassal.

Raadasul HD-DVD kiegeszitot is lehet hozza kapni.

Egyetlen ellene szolo dolog a sok hangos ventillator benne.

Ja, es plusz wifi adaptert kene meg venni hozza, de az belefer.

05/23/07 @ 02:41 pm
Comment from: Laci  
Laci

En jelenleg meg csak a zenehallgatast tettem at asztali zenelejatszora: egy Squeezebox lejatszoval hallgatom halozaton at audiophile minosegben a zenet (persze FLAC-ban). A sokszaz albumom barmelyiket, par mp. alatt elerem, koszonhetoen a Squeezebox es a SlimServer erenyeinek.
Itt erdemes korulnezni, a webshopban sok jo cucc van, halozati zenelejatszok, medialejátszok, hattertarak, NAS-ok, stb… Lejatszo.hu: http://zene.lejatszo.hu
Amugy en is torom a fejem egy medialejátszon is, a filmek es a kepek miatt, az nagyon bejonne ha a sorozatokat is nem kellene kiirogatni CD-re hanem direktben nezhetnem HDD-rol, persze TV-n. A gyerek filmjei is onnan jonnenek akkor, csucs lenne. A Dvico Tvix HD M-5100SH nekem is a kiszemelt aldozat, vagy esetleg az AL Tech MediaGate MG-350HD: http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop

07/22/07 @ 11:24 am

Search

  XML Feeds

Content Mangement System
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skin by Asevo | Web Site Engine