Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Hordozható internet rádióMit csinálok manapság #3 »

Harmonix Phase, iPod

  12/18/07 08:53 pm, by , Categories: Szoftver, Hardver

Kroy barátomnak köszönhetően sikerült végre hozzájutni a Harmonix (a Guitar Herot eredetileg fejlesztő cég) Phase nevű játékához. Nem meglepő módon ez egy ritmus játék, ami 5. generációs iPodokon fut.

A hozzájutás nem volt egyszerű. Karcsi, mint angliai emberünk, már rendelkezett angol iTunes accounttal, és "gift" alapon megvette a játékot nekem. Sajnos a gonosz, minket magyarokat rutinosan kizáró Apple úgy döntött, hogy az ajándék átvételéhez is angol bankkártya infók kellenek. Végül a kolléga részletes instrukcióit követve sikerült számlát nyitni, és letölteni az ajándék játékot.

logo

A Phase a Guitar Heroval szemben nem tartalmaz előre beállított zenéket meg futamokat, hanem zenegyűjteményünkből lehet összeállítani saját válogatást. Telepítés után az iTunes desktop alkalmazásban létrejön egy playlist, ahova be kell dobni a válogatott számokat, majd valami hullámforma analízist futtat rajta egy iTunes plug-in. Szinkronizáláskor ez felmegy az iPodra.

Phase screenshot

Maga a játék, mivel nem tervező által készített, alaposan átgondolt, összeállított futamokat tartalmaz, hanem generált játékmenetet, nyilván nem akkora élmény, mint az általam eddig próbált ritmusjátékok. Az iPod karika vezérlője sem elég finom és érzékeny egy videojáték kontrollerhez képest. Ettől függetlenül nagy élmény, hogy a kedvenc számainkat játszhatjuk végig. Ma reggel alig bírtam leszállni a metróról, mert épp a Soundgarden Outshine című számára játszottam. Ez régi kedvencem, és nagyon kellemetlen volt megállítani.

3 comments

Comment from: HaDes  
HaDes

én pedig csak azért nem vettem ma wii-t, mert (számomra) kiderült hogy még nem lehet kapni hozzá guitar herot

12/18/07 @ 09:22 pm
Comment from: kRoy  
kRoy

Meglepõ módon azóta sincs nyoma az egyenlegemen a gaménak… Vajon ha csinálnék még egy iTunes acc.-ot és elküldeném rá ajándékként az összes mindenséget amire vágyom, akkor is ezt tapasztalnám?

12/19/07 @ 12:42 am
Comment from: greg  
greg

HaDeS: nekem már van wii-m, de a szilveszteri partira hiába ígértem hogy guitar hero clash lesz, az egész országban nem láttam sehol… kínomban már azon kezdtem sakkozni, hogy kerítek egy warez kópiát teszt jelleggel és építek én egy gitárt. :) úgyis van egy szétszáradt dobgitárom kissrác koromból a kamra alján… persze sehol semmi nyoma, hogy mit kommunikálhat a gitár a wiimote-tal. csak annyi, hogy i2c bus -on ül a nunchuk, a classic meg minden periféria ami a wiimote-hoz kapcsolódik…

12/19/07 @ 01:06 am

Search

  XML Feeds

Social CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skin by Asevo | Multiblog engine