Ha elemmel megy és fényes, kell!

Category: "Konyha"

Chengdu napló

  08/04/14 03:06 pm, by , Categories: Általános, Konyha
Chengdu Szecsuán tartomány fővárosa. A csatolt külvárosokkal együtt 15 millió lakosa van, de a belvárosi terület is 7 millió fölött. A reptérről befele taxizva végtelen számú autókereskedés az útszélen. Van egy-két metróvonal a városban, de… more »

Shanghai gasztró: Jade Garden

  07/16/14 10:00 am, by , Categories: Konyha
Pár éve már voltam Shanghaiban, az itteni éttermi látogatások akkor nem voltak sikeresek. Például napokig nem bírtam elfelejteni a füstölt kacsanyelv édeskés ízét, és csontos-gumis állagát. Most második nekifutásra jobban rákészültem, és gasztronómia… more »

Még mindig eszünk: Sheng Ji étterem, Shenzhen

  07/07/14 08:32 am, by , Categories: Konyha
Shenzhen “óvárosában”, tehát a körülbelül húsz éves negyedben jártam. Az utcák itt egészen hasonlítanak a történelmi Hong Kongra: kis, rendkívül rendetlen shopok, enyhén lepukkant épületek, forgalmi dugók. Alapos kutatás után kinéztem egy étterem-utcát,… more »

Mong Kok

  06/30/14 08:11 am, by , Categories: Konyha
Szombaton és vasárnap belevetettem magam a hétvégi tömegbe Kowloon Mong Kok negyedében. Egyrészt Greg barátomnak néztem fényképezőgép árakat, másrészt volt egy pár étterem, büfé a listámon ebben a körzetben. Fényképezőgépért a Sim City nev&… more »

Enni és inni Riminiben

  08/16/13 04:29 pm, by , Categories: Konyha
Ez a nyár nekem nagyon a sörözésről szól, hatalmas lelkesedéssel fedezem fel itthon a kézműves sörfőzdéket, jó látni, ahogy beindul egy ilyen mozgalom, és ismerkedni az új, érdekes ízekkel. A nyaralást tervezgetve örömmel fedeztem fel,… more »

Paris Gastro

  04/02/13 11:39 am, by , Categories: Konyha
Villámlátogatást tettünk Párizsban. Megkíméllek benneteket az Eiffel-tornyos meg egyéb turistás képektől, de talán ötletadónak hasznos lehet nektek is a gasztronómiai része a túrának. A módszer megint az volt, hogy az adott helyszínen (este a ho… more »

::

 

©2020 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | CMS software | web hosting facts