Ha elemmel megy és fényes, kell!
« NightshiftCeges buli volt. »

Mire Jo a PDAm

  09/22/03 02:43 pm, by , Categories: Általános

Paran mar kerdeztek, hogy tulajdonkeppen mire is hasznalom ezeket a PDA-kat. Nem csoda, mert a blog cikkek kb. 25%-aban arrol irok, hogy mennyire szeretnek egy ujat, masik 25%-ban pedig hogy milyen jo, ami van. A maradek jut a bulldogos postokra.

Korulbelul 7-8 eve vagyok PDA tulajdonos, egy US Robotics Pilot 5000-rel kezdtem fuggove valni.
Sikerult az akkori cegemnel kibulizni egy projectet, ahol PDA-ra kellett ERP alkalmazast fejleszteni :-).
Volt egy kesobbi projectem, ami mar PalmPilot Professionalon keszult, Metroworks fejlesztokornyezetben, C-ben, ami elegge elvette a kedvemet a Pilotomtol, kb. 1 evre fiokba kerult az eszkoz. Aztan valahogy sikerult kiheverni a PalmOS programozas okozta fajdalmakat. Azota volt mar egy Palm 505-os gepem, amit ugye itthon gyartottak, es nagyon olcson be lehetett szerezni, majd egy Tungsten T-m, amit talan fel eve szereztem be Nemetorszagbol.

Szoval regota fogalkozom PalmOS operacios rendszerrel futo PDA-kkal. Bizonyos szempontbol nehez is racionalisan megmagyarazni, hogy miert jok ezek, hiszen en mar alapbol sulyosan hajlamos vagyok barmilyen "gadgetet" megkivanni. Barmi termek, amin gombok vannak, elemmel/aksival megy, es meg raadasul femes szinu is, azonnal rakattanok. A normalisnal tobb joval minidisc, mp3, cd, mp3cd playerem van/volt peldaul.
Azert felsorolom, hogy mire hasznalom leggyakrabban a PDAmat:


  • A leggyakrabban hasznalt funkcio az eBook olvasas. Sulyos mennyisegu konyvet szoktam fogyasztani. Ezt a fuggoseget szokasos, halott fa alapu papirkonyvekkel koltseges, es logisztikailag is bonyolult lenne fenntartani. Nem kenyelmes peldaul egynel tobb regenyt magunknal tartani, es abbol is csak a paperback kiadas nem okoz hatfajast hosszu tavon. A konyvek sokba kerulnek, es nalunk rendkivul keves szazaleka jelenik meg azoknak a regenyeknek, amit szeretnek elolvasni. Idegen nyelvu konyvekbol tulajdonkeppen nem olyan rossz a kinalat, de sajnos nem olcso abbol sem heti 2-3 regenyt megvenni.



    Az eBookokat rendkivul olcson ;-) lehet beszerezni, es habar inkabb "Push" modon mukodik jelenleg a dolog, tehat azt kapom, amit masok elerhetove tettek, ahelyett, hogy en valogatnek, azert fel tudtam halmozni egy olyan keszletet, hogy a kovetkezo par evben mindig legyen erdekes olvasnivalom.

  • A digitalis media temakorben maradva, ugyanilyen gyakran szoktam zeneket hallgatni. Erre tulajdonkeppen vannak ugyanennyire alkalmas egyeb eszkozeim is, de kenyelmes, hogy csak egy kutyut kell magamnal hordani, es egy atlag audio playerhez kepest talan kenyelmesebb a nagy kepernyo.



  • Munkaugyben talan a leghasznosabb a jegyzeteles funkcio. Amit papirra ir az ember, az tulajdonkeppen elveszett adat, elrakjuk a fiokba, kidobjuk veletlen, szendvicses lesz, es persze lassan lehet csak keresni rajta. Laptopot is lehet hordozni meetingekre, de az aksi lemerul hamar, lassan bootol, utban van, es nem merem otthagyni mindenhol, mikor cigiszunet, vagy ebed van. Erre a feladatra tenyleg egy PDA az idealis. Eddigi gepeimen a PalmOS kezirasfelismeres alapu jegyzetelo megoldasat hasznaltam, ami vegulis meglepoen hatekony, de az uj Sony Cliemmel a billentyuzet valami eszmeletlen gyors ketujjas gepelest tesz lehetove.



No feedback yet

Search

  XML Feeds

CMS engine
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | Advanced CMS