Ha elemmel megy és fényes, kell!
« The RingBookblog »

Next Gen TV

  10/26/03 12:35 pm, by , Categories: Média, Szoftver, Hardver

Tegnap sikerult bekonfiguralni a laptopomat, hogy a SnapStream nevu szoftverrel, meg a Hauppage WinTV USB tv tuner kartyammal fel tudjak venni musorokat a muholdvevomrol. Sajnos a laptopomban csak 1.2Ghz Celeron processzor van, ami kevesnek bizonyult a folyamatos rogziteshez, szoval neha framek hianyoznak latvanyosan, de mar majdnem elvhezheto. Majd egyszer kolcsonkerek egy 2Ghz koruli laptopot, de azzal mar szerintem szepnek kellene lennie.
En szinte egyaltalan nem szoktam tevet nezni - egyaltalan nem meggyozodesbol, hiszen a Turner Classic Movies-en, a Cartoon Networkon, meg akar a Viasat 3-on is neha akadnak ertelmes musorok, hanem egyszeruen nem mukodik ez az idohoz kotottseg.

Nem lehet a dolgainkat ahhoz igazitani, hogy mondjuk 21:00-ra ott uljek a TV elott, es csak akkor keljek fel, ha epp reklam van. A gyerekek is rendszeresen kozbejonnek, meg mas dolga is van az embernek.
Ezzel a szoftver megoldassal viszont egesz mas a helyzet:

- Meg lehet pausezni az elo tevet, pl. amig hoz egy sort az ember, vagy kitorli a kisgyerek popsijat esti vecezes utan
- At lehet tekerni a reklamokat

- Fel lehet venni a TCMrol a keso ejszakai filmeket.
- Mondjuk egy 60 gigas HD-n borzaszto sok film elfer, foleg hogy a szoftver felvetel utan automatikusan at tudja kodolni Divx-be, vagy WMV fajlokba.

- Felvetel 100x intelligensebben programozhato, mint barmilyen videoban, lehet ismetlodo felveteleket, meg lehet jelolni, hogy helyhiany eseten felulirja-e a regieket, es persze nem kell kazettat cserelgetni.
- A Webes feluleten a munkahelyrol is be lehet idoziteni felvetelt, ha lenne itthon rendes net...

- Szinten a Web feluleten bele lehet nezni tavolrol a felvett filmekbe!


Persze ennek a nagy reszet, joval egyszerubben, meg lehet valositani egy VHS videoval is, de en utalom, kopik a kazetta, tekergetni kell, taviranyitoval kell vacakolni, hogy felvegyen az ember, es raadasul eddig a 3-4 VHS video, amit vettem, elegge megbizhatatlan volt. Ez mar a 21. szazad, mit vacakolunk ilyen osdi dolgokkal? Kulonben is, ezzel ujabb 4-5 kabelt lehet dugdosni ide/oda, szoftvert konfiguralni, drivert installalni, es egyeb szorakoztato tevekenyseget vegezni, ami sokkal coolabb, mint egy tegla meretu szalagos vacakot dugdosni egy vacak videoba.
Arrol nem is beszelve, hogy ha a Memory Stickek egy kicsit olcsobbak lesznek vegre, akkor szepen atmasolhatom a Memory Stickre a felvett mpeg filmeket, es reggel/este a buszon nezhetem a musorokat, a Sony Cliemen. Biztos nem neznek ki nagyon kockafejunek!


Szoval, a tokeletes TV elmenyhez, a kovetkezo dolgokat kell meg beszereznem:

- Egy halk, nem tul melegedos mobil 2Ghz processzoros laptopot (Rendes desktop PC azert nem jo, mert nalunk csak hangos gepeket lehet venni. Nyilvan nem akarom, hogy egesz nap berregjen egy jo hangos processzorhuto, meg hazventillator, meg ilyenek.)
- Egy PCrol vezerelheto infra sugarzo kutyut, amivel a muholdvevo belterimet ravehetem a csatornavaltasra (IR Blaster)

- Meg kell vennem ezt a SnapStream szoftvert, mert meg 20 nap bizalmat ad csak nekem :-)
- Opcionalisan egy 512 megas Memory Sticket a mobil elvezethez


Ebben az egeszben persze egy uj, minimum brutto 300 ezres laptop az dramaian nagy tetel, de ugyanehhez egy ev mulva sem fog erosebb gep kelleni, szoval addigra 200 alatt realis eselye van annak, hogy egy ilyet be tudok szerezni.

Addig is mukodik a dolog, csak epp kicsit akados keppel, es kezzel oda kell valtanom, amit fel akarok venni. De mar latom a jovot! :-)

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Open-source blog
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skins by Asevo | CMS engine