Ha elemmel megy és fényes, kell!
« ThinkPad támadás alattŐsz: új sorozatok #1 »

PSP UMD - Insane In The Brain

  09/22/05 04:12 pm, by , Categories: Általános, Média

Mint lelkes Playstation Portable (PSP) felhasználó, örömmel láttam, hogy az Electroworld kínálatában megjelent 1 UMD film is...

Az UMD lemezek körülbelül a MiniDisc lemezek méretére emlékeztetnek, és 1.8G tartalmat lehet rájuk pakolni. Írható lemezeket nem forgalmaznak, kizárólag a Sony engedélyével lehet filmeket kiadni rajta. A másik fontos jellemző, az pedig az, hogy kizárólag PSP-n lehet ezeket lejátszani, és legjobb tudomásom szerint nem terveznek asztali UMD lejátszót. A filmekre rá is van írva, hogy PSP-n kell lejátszani.
Alapvetően a méretén kivül nincs semmiféle előnye a DVD-vel szemben, ezért is nagy meglepetésre sikeresnek bizonyult a formátum az USA-ban, ahol már régóta forgalomban van a PSP.

A formátum talán hasznos azoknak, akik rengeteget utaznak, és nincs lehetőségük otthon leülve végignézni a filmeket, de sok cikkben annak tulajdonítják a sikert, hogy bizony kevés játék jelenik meg a PSP-re egyenlőre, ezért az emberek hajlandóak befektetni más tartalomba is, hogy ne kelljen a fiókban hagyni a drága PSP-t. Okosan választották ki az UMD-n kiadott filmeket egyébént, érdemes megnézni az angol kínálatot. Jól belőtték a PSP célcsoportját...Szerintem is csupa cool film, látványos, akciódús mindegyik, remekül demonstrálható a fantasztikus PSP LCD képernyő. Az árat úgy állították be, hogy ne ezt vegyék a vásárlók a DVD helyett, szóval gyakorlatilag megegyezik a DVD filmek átlagos árával.

Itthon természetesen ezt is sikerült az inkompetens, balfasz forgalmozóknak elrontani. Az Electroworld katalógusa szerint a SWAT nevű, legalábbis középszar film ára majdnem 9000 magyar forint, ami kishíján kétszerese a DVD árának. Annakidején ugyanilyen nehézkesen indult a DVD film piac, a hihetetlen, bármiféle stratégiát nélkülöző szánalmasan ostoba nyereségvágy talán fő jellemzője a magyar piacnak. Sajnos a filmek régióvédettek, szóval nem érdemes amerikából rendelni, de ott egyébként 15 dollár körül lehet hozzájutni ugyanehhez az UMD filmhez - pont a harmada az árnak. Remélem, valaki észhez kap itthon is, és akkor lenne reális esélye, hogy esetleg tényleg el is adjanak pár filmet.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

CMS with Bootstrap
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog theme by Asevo | Forums software