Ha elemmel megy és fényes, kell!
« ÜvegtigrisResident Evil 4 »

SonyEricsson P910i tippek

  01/31/06 11:57 am, by , Categories: Szoftver, Hardver

Ennek a cikknek a mintájára, gondoltam megosztom veletek a saját p910i konfigurációm.

Először is, mindenképpen le kell szerelni a flippet. Én személy szerint évente kb. két alkalommal viszek be számot a telefonba, és akkor is lehet a virtuális keyboardot használni erre. A flip levételével máris nem akad be a telefon a zsebünkbe, és sokkal arányosabb, és kiegyensúlyozottabb az egész. Szerintem alapból ilyenre tervezték az eszközt, csak gyávák voltak keypad nélkül kiadni.

p910i photo

A rengeteg telepített szoftver között nehéz navigálni, mikor valami gyorsan kéne, ezért én csináltam egy új foldert, és abba mozgattam át azokat az alkalmazásokat, amit gyakran használok, az Applications menü Set Folders ablaka segítségével.

Mindenképpen érdemes feltelepíteni az Opera Minit, a telefonhoz adott Opera (natív UIQ app) meglepő módon sokkal gyengébb, és persze az operás proxyt használva kevesebb adatot is forgalmazunk. Akinek esetleg nincs GPRS előfizetése, szerintem mindenképp érdemes összehozni, rendkívül hasznos, mikor valami címet gyorsan meg akarunk találni az interneten, meg valami cucc vásárlása előtt utána akarunk nézni a kritikáknak előbb.

A másik legfontosabb alkalmazás a Mobipocket Reader. A képernyő szerintem pont kellemes ebook olvasásra, rengetegszer mentette már meg az életem, hogy sorbanállás, várakozás, utazás közben volt nálam jópár ebook, és kényelmesen egy kézben fogva, akár metrón kapaszkodva is lehet kezelni.

Habár a kamera eléggé vacak (VGA felbontás), kellemesen túl vannak húzva a szinek alapból, ezért szerintem tetszetős bár homályos fotókat készít a telefon. Flickr usereknek érdemes kipróbálni a Shozu nevű alkalmazást ami GPRSen keresztül egyenesen a Flickr oldalunkra menti el a fotókat. Nyilván az adatforgalom miatt érdemes megfontolni, különösen külföldön, hogy nem jobb-e a PC-re áttölteni a fotókat, és onnan az internetre, de ha valamit gyorsan meg akarunk mutatni pár embernek, messze bombabiztosabb megoldás, mint az MMS.

Címlistát nem szabad csak telefonon tárolni, tuti elveszíti az ember előbb-utóbb. Ezt a telefont is lehet Outlookba szinkronizálni, de én javasolnám a Mobical szolgáltatást, ahol GPRS meg SyncML protokoll segítségével ingyen (persze adatforgalmat fizetni kell) tárolhatjuk, szinkronizálhatjuk, és weben szerkeszhetjük a címlistánkat. Én ezzel szoktam telefonváltáskor gyorsan átjuttatni a számokat, mindenféle szoftveres szenvedés helyett.

Rendkívül hasznos még az irRemote nevű szoftver. Alapvetően univerzális távirányító-szimulátor a program, és gyakran jött nagyon jól hülye helyzetekben. Például ha az ember épp nem találja a távirányítót, és MOST RÖGTÖN kezdődik egy fontos program a tévében, vagy ha a szállodában a hoteltévén le van tiltva az AV csatornára kapcsolás, és az ember be akarja üzemelni a Playstationt rajta.

"Offline" böngészésre érdemes kipróbálni az AvantGo alkalmazást. Reggel a PC-n beszinkronizálhatjuk az RSS feedek meg figyelt weboldalak tartalmát, és útközben lehet olvasni, GPRS költségek nélkül.

Még egy fontos tipp - amikor először szinkronizáltam a telefonom iSync alapon a Powerbookkal, szépen kiverte a címlistát belőle, és felülírta a Mac üres listájával. Mikor pedig Mobicallal vissza akartam hozni a címeket, a sync a törlést teljesen jogos műveletként értékelte, és kivágta a címeket a Mobical adatbázisból is. Szóval jól jött az előtte készített CSV mentés.

Egy másik érdekes probléma, hogy néha láthatóan gyorsabban megy le az aksi, mint normálisan (kb. 2-3 nap normális használat mellett). Ilyenkor egy restart rendbehozza a lelkét. Gondolom valami alkalmazás nyitva marad, és húzza a processzort a háttérben.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Web Site Builder
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog theme by Asevo | CMS + user community