Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Keves ido »

Soul Food

  03/12/04 01:08 pm, by , Categories: Konyha

Ma itthon kellett maradnom a gyerekekkel, korulbelul a 100. nathas betegseguk ezen a hosszu telen. Ebedre valami atmelegitos, tartalmas "comfort food"-ot akartam nekik fozni. Felmerve a spajz es a huto tartalmat, elmentem a kedvenc receptes oldalamra(Epicurious.com), rakerestem a "Chicken Stew" szavakra, es talaltam is egy megfelelo receptet:


OLD-FASHIONED CHICKEN AND CORN STEW





Egy kicsit modositanom kellett rajta, mert keves csirkemell volt itthon, ugyhogy sokkal tobb krumplit raktam bele, es nemi cserkeszkolbasszal (a szarazkolbasz valtozatabol) kicsit tartalmasabba tettem. Azert is az epicurious-t szoktam hasznalni, mert a vizitorok megjegyzeseket is fuzhetnek a receptekhez, es jo tippeket lehet talalni. Ehhez is talaltam jo otletet - egy kis repaval szinesebbe es erdekesebbe lehet tenni ezt a receptet. Volt itthon konzerv bebirepa, es rendkivul jol illett bele. Ezen kivul tenyleg fontos tipp, hogy rengeteg sot kell belerakni, a krumpli nagyon felveszi.





Igy nez ki, mikor a labosban mar benne vannak az alapanyagok: a kicsit elosutott csirkemell, a krumpli, es a kukorica, kis levessel, fokhagymaval, hagymaval, borssal es soval, berantva:





Mmm...





A bebirepat csak a vege fele dobtam bele, hiszen az mar alapbol puha volt. Itt lehet latni, hogy mennyire feldobja az etel szinet a bebirepa:





Mmmm...





Altalaban ilyen sima femszinu laboskeszlettel szoktam fozni, de ehhez valahogy jobban illett ez a szines labos. Az az elonye, hogy ebben lehet talalni is :-)





Mmmmm...





Es ime a vegeredmeny(kene kamerat vennem, ennek bizony gagyik a szinei):





Mmmmmm...





Itt pedig latszik, hogy a kis betegnel sikert aratott a dolog:





Hammm...





Nagyon jol sikerult az egesz. Leginkabb egy suru krumplileveshez hasonlit, viszont a kukoricaszemek es a repa edes ize miatt izgalmasabb az egesz, es a csirke (ami az elosutes miatt nem szaradt ki) meg tartalmasabba teszi. Jo dolog fozni.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | framework