Ha elemmel megy és fényes, kell!
« HungarocomixWii! »

Wii első benyomások

  12/11/06 11:05 am, by , Categories: Hardver

Itt-ott már lehetett olvasni Wii gyorskritikákat, úgyhogy nem kezdem az ajtótól, csak a saját véleményem adnám hozzá.

Én nem elsődleges saját next-gen játékgépnek vettem meg a Nintendo új konzolját (arra ott az xbox360), hanem konkrétan azt szerettem volna, ha ez közös szórakozás lenne a családnak.

Így az első hétvége után azt lehet mondani, ezt sikerült is elérni. Mindkét gyerekem nagyon jól szórakozott, és a feleségemmel is nagyokat versenyeztünk rajta.

Aki esetleg nem követné ezeket a dolgokat, a Wii-ben az az extra, hogy hagyományos joystick szerű kontroller helyett egy ilyen 3d térben érzékelő távirányítót adnak hozzá. Teniszezéskor úgy kell csapkodni vele, mint egy teniszütővel, bowling játékban olyan mozdulatot kell végigvinni, mintha a labdát gurítanánk, lövöldözős játékban pedig pisztolyként kell a képernyőre fogni.

Ami nagyon tetszett nekem, hogy a fiam, aki általában türelmetlen a "hagyományos" videojátékokhoz, hatalmasakat játsztott, ugrált végig, teljesen beleélte magát a játékba. Sokkal inkább "fizikai" az élmény, nem csak képernyő előtt ül az ember. A lányom, aki profi Nintendo DS játékos, inkább azokat a minijátékokat élvezte (Wii Play), ahol például a képernyőn átvonuló tömegből ki kellett szúrni az egyforma figurákat, és minél gyorsabban rámutatni.

Nagy sikert aratott a Mii készítés is. Mivel a konzol maga arra van kitalálva, hogy sokan játsszanak vele, minden felhasználó létrehozhat egy személyreszabott figurát a Wii-n, ami később az ő játékosaként jelenik meg a játékokban. Sokkal viccesebb volt a Wii Sportsban játszani úgy, hogy a saját vicces karikatúránk esett nagyokat, meg bénázott a képernyőn.

DSCF4710

A mi hagyományos, képcsöves, nem-HD tévénken én teljesen élesnek, kontrasztosnak értékelem a képet, bár elhiszem, hogy plazmás, LCDs tévéken kicsit idejétmúlt lehet a kisebb felbontás. Mindenesetre én nem tervezem a tévé cseréjét még pár évig. A távirányító nekem teljesen pontosnak és megfelelő érzékenységűnek tűnik.

Röviden összefoglalva, családi, ugrálós, light játékgépként mindenkinek maximálisan ajánlom a gépet, nyilván nem versenytársa az xbox360-nak az FPS, versenyzős, akciójátékok terén. Ideális karácsonyi ajándék a családnak.

1 comment

gaba

Köszönöm, ez helyretette kicsit a dolgokat. Megveszem majd az x. verzióját, mire megn?nek a gyerekek. :)

12/11/06 @ 01:39 pm

Search

  XML Feeds

powered by an open-source CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | evoCore