Ha elemmel megy és fényes, kell!
« iPhone 4 eddigHogyan streameljünk iTunes gyűjteményt »

Cop Out

  07/25/10 11:45 am, by , Categories: Média

Mostanában kreativitás helyett inkább fogyasztós időszakom van, munka után nem blogolok, semmi programozás, hanem inkább sokat olvasok, meg filmeket nézek sorra. Remélem ez nem a korral jár, hanem csak a nyári meleg okozza!

15-20 filmet is megnézhettem az elmúlt pár héten. Arra nem volt energiám, hogy bővebb ajánlót vagy véleményt írjak róluk, csak pontoztam a legtöbbjét Flixsteren. Ma előkerült a Cop Out című Bruce Willis film, pont valami agyatlan szórakoztatásra volt hangulatom, és belevágtam. Most így néhány órával a filmezés után még mindig foglalkoztat a téma, és úgy érzem, írnom kell róla.

Ne értsétek félre, ez egy nagyon rossz film. Teljesen idióta sztori, a szereplők mind borzalmasak benne, de olyan sajátosan el van az egész szúrva, hogy jó kis hollywoodi esettanulmányt lehetne írni belőle. A filmet első 30 perce után meg kellett állítanom egy pillanatra, hogy megnézzem IMDB-n, hogy ez mégis mi akar lenni. Meglepetésemre Kevin "túl kövér a repüléshez" Smith volt a rendező, ennek tudatában nagy levegővétel után folytattam és végignéztem a filmet.

A problémát nem a nyilvánvalóan rossz forgatókönyvben látom - fogjuk fel a zsaru páros zsánerfilmek paródiájának a történetet, elszúrt nyomozással az elején, kiabáló rendőrfőnökkel, leadott jelvényekkel, folytatnom sem kell, tudjátok a többit. Láttam már sok jó filmet erre építve.

Bruce Willis megint csak magát adja, a csücsörítős-haragos arckifejezés ugyanúgy ott van, lő, amikor lőni kell, mérgesen néz, amikor erre van szükség. Talán épp itt csúszik szét az egész, jönnek a pörgős-idióta Kevin Smith párbeszédek, de Willis pont annyival lassabban reagál és beszél, hogy az egész filmnek van egy ilyen kényelmetlen ritmusa.

A forgatókönyvírók próbálkoznak Pulp Fiction két-fickó-beszélget-a-kocsiban dialógussal, de olyan sután, mintha nagy betűkkel ki lenne írva a képernyőre hogy "126-os Jelenet: Vicces Pulp Fiction Dialógus a Kocsiban".

Mellékszereplőként feltűnik az igazán vicces Kevin Pollak, akinek nem adnak egyetlen jó sort sem, cserébe viszont engedik, hogy Danny DeVito impresszióját előadja egy pillanatra. Ez megint olyan, hogy tudjuk, hogy Pollack nagyon jól tud más színészeket utánozni, de teljesen kiránt engem a filmből.

Van benne egy "nagyon csúnyán beszélő gyerek" jelenet, ami önmagában picit vicces, de azt hiszem a Kick-Ass film ebből a témából kihozott mindent, amit lehetett.

Feltűnik még Seann William Scott, aki egy drogos betörő szerepét kapta, és van egy vicces parkour jelenete a filmben, viszont igazán kínos volt nézni a 10 éve az American Pie-ban kialakított Stilfer karakter arcjátékát egy 34 éves felnőtt emberen.

Tényleg láttam pár igazán vacak filmet mostanság (When In Rome, The Bounty Hunter, Furry Vengeance), de ott legalább tudtam, hogy fájni fog. Remélem Kevin Smith most igazán csuklik! Ha már filmajánlat, megnéztük a Girl With The Dragon Tattoo filmet végre, jó volt, hozta a könyv hangulatát, sőt inkább ezt ajánlanám, mint a könyvet.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Secure CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skin by Asevo | Web Site Builder