Ha elemmel megy és fényes, kell!
« HihiiJesolo Gastro »

DC - New 52

  09/09/11 03:21 pm, by , Categories: Média, Szoftver, iPhone

Az utóbbi 5-10 évben eléggé eltávolodtam a képregényektől, elsősorban mivel nem volt könnyű, gyors, rendszeres lehetőségem a beszerzésükre. A comics fénykora nekem kb. 15 éve lehetett, mikor sok időt töltöttem Stockholmban, jó nagy képregényboltokhoz közel.

Időnként (mondjuk évente egyszer) veszek egy-egy szép TPB gyűjteményt, és örömmel olvasom végig őket, meg próbáloztam mindenféle internetes CBZ letöltéses megoldással, de szinte lehetetlen nagyobb energiabefektetés nélkül sorozatokat követni heti-havi rendszerességgel.

Habár a hagyományos fürdőgatya-kívül szuperhős képregények csak mérsékelten vonzanak, most a DC kiadó ügyesen berántott az új kampányával. Ahogy a múltkori Hármas könyvelés epizódban említettem, az összes (52 darab) folytatásos DC univerzum sorozatukat "újraindítják", kicsit modernizálva a karaktereket és a világukat. A Marvel és a DC is csinált már ilyen nagyobb ívű rebootot, de most az összes kiadványt újra kezdik számozni, #1-től lehet követni az eseményeket.

Ez remek marketing taktika, hiszen az is visszatartja az embert, hogy belekóstoljon ezekbe a sorozatokba, hogy a szappanopera szerű kapcsolati meg háttértörténeti szálak, az egymásra fűzött történetívek új olvasónak szinte követhetetlenek. Ráadásul egy karakternek több, párhuzamosan futó kiadványa lehet, más-más időben, szereplőkkel, sztorikkal. Most ezzel a "New 52" kampánnyal egyértelmű az üzenet: itt lehet bekapcsolódni, nem kell előzetes tudás, képregény-képzettség.

A másik remek változás, hogy a papír kiadás (amerikai) megjelenésével egyidőben az összes cím megjelenik digitális formában is, és meg tudom vásárolni az iPad-en futó DC képregényolvasó appból, magyar iTunes kontóval ezeket. 2-3 euro közötti árakon lehet egy 28-32 oldalas kiadást megvenni, ami szerintem kedvező ár, bár nagyon hamar a végére érek egy ilyen füzetnek.

Tegnap bevásároltam a főbb címek első részeit: Justice League, Action Comics (Superman), és régi kedvencem, a Swamp Thing első számát. Meglátom, még mi érdekel a többiből, a Batman sorozatok például egyáltalán nem. Nagyon jó, hogy bele lehet lapozni mindenbe, az első pár oldalból kiderül, hogy a stílus, figura érdekel-e. Akinek van iPad vagy Android tablet, és érdeklik a képregények, mindenképp érdemes belekóstolni az első számokba, ilyen lehetőség csak 60-70 évente adódik :)

2 comments

Comment from: kRoy
kRoy

Nekem Funky Koval volt a nagy kedvencem anno (vagy 25 éve), sajna minimális esélyt látok arra, hogy a DC valaha is kiadja. Viszont az első rész (igaz magyarul) megvan a hálózsákon: http://href.hu/x/g015

09/09/11 @ 03:52 pm
Comment from: Samu  
Samu

Engem Jim Lee rajza, Scott Williams tuskihúzása, és Alex Sinclair színei teljesen meggyőztek a Justice League #1-ben.

09/12/11 @ 08:47 pm

Search

  XML Feeds

CMS + user community
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skin by Asevo | Multiple blogs done right!