Ha elemmel megy és fényes, kell!
« ArcoskönyvKonferencia »

Mobiltelefonok , iPhone, verseny

  06/15/07 09:30 am, by , Categories: Általános, Hardver

Habár jó eséllyel még legalább fél évig nem jutok Apple iPhone-hoz, öröm nézni, hogy az iPhone fenyegetése hogy felpörgette az eddigi piacvezető mobilgyártókat.

Az LG érintőképernyős "Prada" divatmobilja nem konkrétan smartphone, és elméletileg az iPhone előtt jóval kezdték a fejlesztését, de a média alapvetően a hasonlóságok miatt kapta fel.

LG

A Nokia nem véletlen, hogy még az iPhone előtt piacra dobta az N95-öt. Ez a csúcs készülékük, és sokmindent tud, amit az iPhone nem fog tudni (GPS, 3G, 5 megapixeles, tényleg szép képeket gyártó kamerával, ugyanúgy Webkit alapú böngésző), viszont a hagyományos S60 felület van rajta. Nincs érintőképernyő, és meg sem közelíti a 4-8 gigás tárkapacitást, amit az iPhone biztosít majd.

n95

Így 2 héttel az iPhone bolti megjelenése előtt a SonyEricsson is gyorsan bejelentett néhány csúcsgépet a Walkman meg a Quickshot sorozatból. Nekem legjobban a w960 tetszik, ez tényleg az iPhone ellen lett pozícionálva. A 8 G tárhely mellett 3.1 megapixeles kamera van benne, érintőképernyő, természetesen Walkman zenelejátszó képességekkel. 3G támogatás is van benne, mint majdnem minden modern készülékben (ez bizony jelenleg nincs az iPhone-ban).

w960

A HTC, aki eddig a nem túl fantáziadús, de erős, és jó áron kapható Windows Mobile telefonokról volt ismert, gyorsan összeütött egy egészen ötletes, látványos kezdőképernyőt, meg érintés alapú vezérlést a HTC Touch telefonhoz. Nyilván az iPhone demók inspirálták őket, amik mellett a Start menü meg a quicklaunch gombok szánalmasan hatnak.

HTC

Ezek közül az n95-öt és a w960 telefont szívesen bevállalnám. Nyilván kiváncsian várom az első beszámolókat az iPhone-ról, különösen azt szeretném megtudni, hogy a kamera milyen képeket csinál, illetve az aksi mennyi ideig bírja a terhelést. Elég gáz vagy fél évet várni még a telefon európai bevezetésével. Mindenesetre a piacnak nagyon jót tett ez a hirtelen élesedő versenyhelyzet.

2 comments

Comment from: Trofimov  
Trofimov

Most jelent meg a 4 gigás miniSD N95-höz. Közelitésnek ez már jó :)

06/15/07 @ 10:32 am
LacKac

Én most egy N95-öt használok, és nem szívesen ajánlanám, hacsak nem zavar, hogy naponta fel kell tölteni. Ez még mondjuk engem sem zavarna, de az már igen, amikor a délután nagy részét nélküle kell töltenem, mert az aktív használat miatt lemerült.

06/15/07 @ 10:15 pm

Search

  XML Feeds

Secure CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skin by Asevo | Web Site Builder