Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Hogyan streameljünk iTunes gyűjteménytSzinkronizáció a HTC Desire kapcsán »

HTC Desire - Android Appok

  05/27/10 11:43 am, by , Categories: Szoftver, Hardver

A HTC Desire témát folytatva, elmesélem, mire jutottam az Android alkalmazások kapcsán. Először is, kínos, hogy az Apple App Store-hoz képest a Google a nyitottságot hangsúlyozza, de nekünk itt Magyarországon nincs nyitva az Android piac. Az ingyenes alkalmazásokat letölthetjük, de a fizetős anyagokat már nem tudjuk megvásárolni az Android Marketből.

Szerencsére a legtöbb alkalmazás, ami érdekel engem, ingyen letölthető, illetve a Market alkalmazáson kívül, pl az AndAppStore-ban megvásárolható sima Paypal kontóval.

Kellemes meglepetés volt, hogy az iPhone home screenemen tartózkodó főbb alkalmazások mind megvannak Androidra is:

  • Shazam - a rádióban, boltban hallott sikerszámot fel tudom ismertetni vele, és később le tudom tölteni a feleségemnek vagy a gyerekeknek.

  • Evernote - az univerzális jegyzetelő app, ami rendesen a felhőben tartja a jegyzeteim, és Windows, OS X, iPhone platformra is adnak appot hozzá.

  • Közösségi háló appok, mint Facebook, Twitter, GoWalla.

  • Runkeeper - futások GPSes követésére, naplózásra.

  • Photoshop Mobile - mobil fotók croppolása, pár effekt.

  • Tuner gStrings - gitárhangolásra, mint GuitarToolkit az iPhone-on.

  • Spotify zenehallgatásra.

  • Vignette vicces fotóeffektekre.

Ami még nagyon hiányzik, az egy Audible.com hangoskönyv lejátszó, és egy Kindle eBook olvasó app, mindkettő kijön a nyár során.

Látszik tehát, hogy amit én alkalmazásból csinálok az iPhone-on, gond nélkül meg tudom oldani HTC Desire és Android alapon is. Az alkalmazások gyakran egyszerűbbek, nem olyan kifinomultak, mint az iPhone változatok (Evernote, gStrings pl.), de nekem teljesen elegendő funkciót biztosítanak ilyen mobil helyzetben.

Az iPhone-om telefonáláson, zenelejátszáson, alkalmazások meg böngésző futtatásán kívül gyakran használom játékra. Régebben sokat panaszkodtam, hogy csak kvarcjátékokat kapunk a PSP vagy a Nintendo DS játékok minőségéhez képest (nem technikai szempontból, hanem tartalmi szempontból). Monstanság végre jönnek komolyabb kiadások is, mint a Square Enix Chaos Rings játéka, vagy a Nindendo DS-ről portolt nagy kedvencem, a Phoenix Wright Ace Attorney.

Sajnos az Android platform még távolról sem közelíti meg az iPhone-t játékok szempontjából. Még az ingyenes iPhone játékok közelébe sem kerülnek az androidos top szoftverek. Ennek kiváncsi lennék az okára, hiszen az Android app piac is biztos szép bevételt hozhatna a fejlesztőknek. Érdekes, hogy a Gameloft bepromózott nagy Android játékkupaca nem vásárolható meg az én telefonomon, lehet, hogy ezt is csak bizonyos régiókban teszik elérhetővé.

Biztos sokaknak nem tragikus, hogy nem tudnak játszani az Android telefonokon, de én már alig várom, hogy visszategyem a SIMet az iPhone-ba, és továbbvigyek pár pályát az iBlast Mokiban, meg kipróbáljam az új játékokat.

1 comment

Kindle vásárlás

A könyvek egyik régi problémáját sikerült megoldania a Barnes&Noble könyváruháznak.

A cég következ_ Nook ekönyvolvasója olyan beépített világítással rendelkezik, ami mellett kényelesen lehet
a sötétben is olvasgatni.

04/17/12 @ 03:50 pm

Search

  XML Feeds

Open Source CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog templates by Asevo | Blog software