Ha elemmel megy és fényes, kell!
« MiniaturIBM ThinkPad X31 »

Inditsunk

  07/27/04 10:21 pm, by , Categories: Általános

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de en keptelen vagyok a Windows Start Menut hatekonyan hasznalni. Valoszinuleg az is kozrejatszik ebben, hogy csak 5-10 programot hasznalok, mint egy atlagos felhasznalo, hanem rengeteget. Minden ujdonsagot kiprobalok, feltelepitek, es sokmindent tenyleg aktivan hasznalok (audio, video, internet, fejlesztes, office, jatek, ebook dolgok, stb.).
Jelenleg igy nez ki a start menum:

Start Menu

Egyreszt szamomra ertelmezhetetlen sorrendben vannak a dolgok (nem beturend), masreszt sok szabalyossag nem fedezheto fel az elnevezesekben. Van ahol csak a program neve van, van ahol program group a termeknek, van ahol kulon program group a gyarto cegnek, es rengeteg hasonlo variacio.
Ezen kivul ez a felpattan/eltunik/meg-egy-szint-elojon viselkedes is nehezkesse teszi a dolgot, kulonosen a laptopon, touchpaddal navigalva. Igy harom hasabban tenyleg eleg gaz, probaljatok ki :-)
Egy idoben megprobaltam "rendben tartani" a Start menut, kialakitottam tematikus strukturat benne, es ettol egy fokkal konnyebben tudtam hasznalni, de ezzel is csak baj volt. Peldaul ha telepites utan mozgattam ide-oda az ikonokat, akkor uninstallalas utan ott maradt a celtalan ikon, es frissiteskor meg 2 kulon helyen volt ugyanaz. Szoval szep probalkozas volt, de a Windows maga nem igazan tamogatta a dolgot, es melo volt vele.

A kovetkezo irany tehat egy "kulso" indito alkamazas keresese volt.

Y'z Dock

Azt mar emlitettem korabban, hogy mennyire tetszik a Mac OS X felulete. Az abban talalhato program indito, a Dock lett leklonozva a Y'z Dock nevu alkalmazasban. Mar nem is lehet letolteni ez a free programot, mert az Apple jol betiltotta. Azert sikerult hozzajutni, es fel is telepitettem.
Igy nez ki a dock:



Ez persze animalva jobban nez ki, egy ikon-sor van a kepernyo szelen (akarhova el lehet helyezni), es amikor az egerrel valamelyik ikon fele megyek, akkor "elougrik", szep nagyitos hatassal. Ha uj gombot akarunk, az ikonokat bele kell rantani egy ures helyre. Persze a felnagyitott ikon nagyobb, mint egy atlagos Windows XP ikon - egy csomo weboldal foglalkozik azzal, hogy ilyen szep nagy ikonokat csinalnak mindenfele programhoz. En is csinaltam parat magamnak.

Elonyok:

  • Szep, latvanyos, barki elott nekiallsz zoomolni, animalni, ra fognak kerdezni, hogy mi ez
  • Elegge hatekony, amennyiben a gyakran hasznalt programok belefernek, olyan 15 ikon fert nekem el rendesen
  • Szep
  • Jol nez ki

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Open-source blog
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skins by Asevo | CMS engine