Ha elemmel megy és fényes, kell!
« BEAWorld tech cikkPSP Slim »

Nokia E90 - laptop helyett

  10/06/07 10:27 am, by , Categories: Hardver, Munka

A héten Barcelonában jártam, a BEAWorld nevű szakmai konferencián a céget képviselve ácsorogtam a standunkon.

Arra talán emlékeztek, hogy mindig panaszkodok a repüléssel járó utazások kapcsán. A tenoristapánikos-9/11-utáni repülési élmény rettenetes, óriási sorokkal, hosszú várakozásokkal, késéssel, és persze megalázó és fölösleges biztonsági ellenőrzésekkel.

Arra az elhatározásra jutottam, hogy megpróbálom leegyszerűsíteni az utazást azzal, hogy erre a 3 napra nem viszem a Macbookot magammal. Az elmúlt 14 évben nagyon sokat utaztam munka ügyben, de ez az első eset, hogy laptop nélkül repültem. Azon kívül, hogy megspóroltam a laptop kivételét minden biztonsági ellenőrzésnél, a konferencián sem kellett folyton vigyázni rá, hordozni magammal, töltögetni, és persze a csomagom is könnyebb volt végig cipelni.

Amire utazáskor a laptopot szoktam használni (elsősorban munkaügyben levelezés, dokumentumok gyors átfutása, webböngészés, családdal kommunikáció), ezt mind simán vitte az E90 telefonom. Remekül tudta használni a konferenciaközpontban elérhető nyitott wifi internetet, bármikor elő tudtam kapni a zsebemből, és ingyen böngésztem, emailt fogadtam és küldtem, illetve a Windows Live Messenger segítségével beszélgettem kollégákkal és a családdal. A qwerty billentyűzet jól használható, hosszabb szövegeket is gyorsan sikerült összehozni. A folyamatos wifi kapcsolat sem fogyasztotta le az aksit egy nap alatt.

Persze semmi sem tökéletes, például hiába töltöttem le a spanyol térképeket a készülékre, a GPS képtelen volt megtalálni a pozíciót, úgy, hogy egy szintén Nokia gyártású N95 gép simán működött mellette. Azt lehet mondani, hogy a GPS funkció az E90-en gyakorlatilag használhatatlan. Szóljon, akinek megbízhatóan működik, végülis az is lehet, hogy az én készülékem hibás.

Ezen kívül a 3 megapixeles, autófókusz kamera bizony elég csapnivaló. Amellett, hogy annyira lassan indul, meg annyira vacakul lehet exponálni, hogy a legtöbb fotóról lekésik az ember, a színhűséggel, élességgel, fényérzékenységgel is gondok vannak. Vittem egy rendes digitális kamerát magammal (thx mr.a), majd egy külön bejegyzést megér az összehasonlítás.

Láthatóan a negatívumok nem a munkával és kommunikációval kapcsolatban jöttek elő, úgyhogy ezentúl minden rövidebb útnál megfontolom, hogy kell-e mindenképp laptop, vagy elég a Communicator, nagyon elégedett vagyok a kis gépemmel.

2 comments

Comment from: stef  
stef

en mar korbejartam vele fel europat autoval (hozzateszem spanyolorszag kimaradt) es semmi gondom nem volt eddig vele. Naggyabol minden stimmelt, itt ott jok a poi-k (bar neha kell wifi is), mondjuk csoppet lassu a szoftver (talan a hardver is) de kezdetnek nem rosz. Majd szemelyesen bovebben…

10/06/07 @ 10:38 pm
Comment from: jAnO  
jAnO

Én is vágynék egy ilyen élményre, kicsit kisebb készülékkel; de a P990i-m nem váltotta be a hozzá füzött reményeket: messze van a P910i megbízhatósága, gyors környezete! Váltottam a jobb és éjszaka világító billentyüzet (kicsi a kezem:), a 3G, WLAN miatt, de ha ezek nem lennének, hát, már rég kivágtam volna az “okos"telefonom:(
Ugyanis hiába van elég szabad memóriám, állandóan kevés, az alkalmazások automatikusan leölésre kerülnek az operendszer által, beh :(((

02/03/08 @ 05:34 pm

Search

  XML Feeds

Multiple blogs done right!
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog themes by Asevo | CMS + email marketing