Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Cyborg nameInszalag »

Promo Only August

  08/25/05 03:04 pm, by , Categories: Média

A "Promo Only" havonta kiadott amerikai CD sorozat, tulajdonkeppen lusta radios zenei szerkesztok helyett ossze van valogatva kb. 20 szam, ami az adott honapban legnagyobb nepszerusegre szamithat. Tartalmaz agyonfinanszirozott, reklamozott szamokat ismert eloadoktol, de slagergyanus szamok uj eloadoktol ugyanugy talalhatok rajta.
Tobbfele sorozatot ad ki a radio, en a "Mainstream Radio", "Modern Rock" es neha az "Urban Club" sorozatokat szoktam beszerezni. A CD-t nem arusitjak boltban, sok maganemberkent meg sem lehet rendelni, kizarolag a radios szakma emberei rendelhetik meg, ugyhogy nyilvan nagy nepszerusegnek orvend a havi torrent file az ismert torrentes oldalakon.
En azert szoktam meghallgatni ezeket, mert (habar a radioban hallhato sikerszamok 80%-a borzaszto), imadom a jol sikerult popzenet, barmilyen zenei iranyzatbol. Attol, hogy valami fulbemaszo, esetleg eltalalt, jopofa szovege van, nem biztos, hogy zeneileg igenytelen, es attol, hogy sikeres lesz valami, nem biztos, hogy ertektelen. Ezzel a havi gyujtemennyel kepben vagyok, hogy mi a divatos, ujszeru eppen, anelkul, hogy a borzalmas magyar radiokat hallgatnam(a sok faszfej musorvezetovel, verben tocsogos, es BradPittes pletykahirekkel).
Altalaban a "Modern Rock" gyujtemeny szokott a legjobban bejonni, itt a szamok 80%-at szivesen meghallgatom, csak neha kell skippelni. A "Mainstream" valogatas kb. 50%-a hallgathatatlan, de a maradek altalaban a csaladnak is tetszik, ami hasznos, mert egyutt szoktunk mp3-at hallgatni reggel az oviba/munkaba menet a kocsiban - szinten vedekezes a szar radioadasokkal szemben. A legutobbi Black Eyed Peas albumot is ez alapjan szereztem be(legalisan!), mert a gyerekeknek nagyon tetszett a single ebben a valogatasban, es azota kb. szazszor biztos meghallgattuk az egesz albumot.

Promo Only

Augusztusban meg mindig a tipikus "nyarias" zenek uralkodnak a radiokban, ez derul ki az augusztusi "Mainstream" valogatasbol is. Kar, hogy nalunk nem is volt nyar igazan. A rossz hir, hogy ez a "Crazy Frog" szornyedveny valamiert az USAban is nepszeru kezd lenni, egyszeruen nem ertem! Azert par igazan jo szam is bekerult az ehavi valogatasba.

  1. Hilary Duff - Wake Up
    Ez valami elkepesztoen borzaszto. Nyilvan nem sokat var az ember egy szinesznobol lett enekesbol. A zene ilyen nyolcvanas evek vege szintidiszko okadek, a szoveg meg agyhalal azonnal, nemi pelda:

    London, Paris maybe Tokyo
    There's something going on anywhere I go
    Tonight

    esigytovabb...Hat ez szornyu.
  2. 3 Doors Down - Here By Me
    Errol a szamrol nem sokat lehet mondani, tipikus masodik vonalas amerikai atlagrock, ilyen mely erzelmekkel teli ballada szarsag. Szerintem ezeket szamitogeppel generaljak. Tul lehet elni skippeles nelkul, de nem erdemes. Lehet, hogy egy sixpack Bud sor fogyasztasa utan jobb.
  3. 50 Cent feat. Mobb Deep
    G-Unit biacch! vagymi. Kellemes atlagos 50 Cent club szam, valahogy a Mobb Deep sem grimy vagy merges, gondolom ok is jarnak lazulni bulizni neha. Nyari zene,
  4. Backstreet Boys - Just Want to Know
    Ezeknek miert kellett visszajonni. Skip!
  5. Toni Braxton - Please
    Egy kis light R&B, semmi baj nincs vele, konnyed lotyogos zene. Remekul lehet melynyomot demonstralni a szammal, van egy jo kis brummogos bassz a hatterben. Azert Toni Braxton inkabb a videoklippekben szokott nagyot alakitani - bar valamiert felelmetes az arca szerintem.
  6. Weezer - Beverly Hills
    Nna, ez vegre egy utos, jo szam. Valamiert nem lett tul sikeres az uj Weezer album, pedig hozza a korabbi szinvonalat szerintem. Ez a szam meg jopofa nyari hulyeseg, vicces nerd szoveggel, bologatos, fulbemaszos zene. Ezt sokat hallgatom.
  7. Lil' Rob - Summer Nights
    Jo kis "Summertime" klon, siman el tudom kepzelni, ahogy a kertben grillezes kozben sort kortyol az ember, es erre a zenere bologat kozben. Valoszinu az eloadok kozben el is szivnanak par gyanusan fustolo cigit, de en nem dohanyzom semmilyen formaban.
  8. Howie Day - She Says
    Meg egy light balladaszeru dolog, de olyan benne a refren, hogy talan megeri nem atugrani a szamot. Egyebkent Howie egy kicsit puffadt arcu, enyhen ellenszenves figura, de valamiert egy csomo meno producert meg zeneszt raktak ala(a Verve basszistaja pl.), nem ertem mer.
  9. Will Smith - Party Started
    Will Smith visszasirja a regi szep idoket meg bulikat...En nem. De azert jo szam, ezt adta elo a Live 8-on is a veteran szakember. Jo kis gitarpongetos hatter, tetszik.
  10. Kelly Clarkson - Because Of You
    Vinnyogos szenvedos szarsag, a csaj egyszer nyert az amcsi "Megasztar", az American Idol versenyben. Jo szar, skip.
  11. Frickin' A - Naked In My Bed
    Huszadrangu fiatalos "punk" pop. Ezt miert kellett feltenni ide...Skip!
  12. Snoop Dogg Feat. the Bee Gees - Ups & Downs
    Nagyon kellemes Snoop szam, a Bee Gees alaptol meg lazabb meg pimpesebb! Mivel ez radioban leadhato verzio, alaposan meg lett vagva, a refrenen kivul minden mondatbol szinte hianyzik egy szo, de azert igy is jo.
  13. Fefe Dobson - Don't let It Go To Your Head
    Ultra idegesito affektalos liba, rendkivul szar szammal. Remelem a lanyom majd tizenevesen nem fog ilyen muanyag lazados libakat hallgatni. Skip.
  14. Ben Moody feat. Anastacia
    Ilyen szenvedos, jaj de faj, a csaj sir a sarokban jellegu pocsekpop zene. Kuka.
  15. Crazy Fog - Axel F
    Dogoljon meg, aki ezt csinalta! Elrontani egy ilyen klasszikust...
  16. David Gray - The One I Love
    Vegre van uj David Gray album (Life In Slow Motion), nagyon tetszik, es tenyleg ez a leginkabb single jellegu szam rola. Kicsit sajnalom, hogy kevesbe probal valamifele modernebb, elektronikus hangzast, mint a White Ladder albumon, de egyertelmuen remek zene.
  17. K-OS - Man I Used To Be
    Ez kuurvajo szam, kicsit popos rap zene, kanadai fickotol, de valami eszmeletlen jo hangulata van. Kicsit Michael Jackson (wooo-hoo), kicsit old school. A videoklip is eszmeletlen jo, breakdance meg mindenfele jo van benne. Meg fogom venni az albumot, 4 sure. Ez a top szam az ehavi Promo Only-ban, az biztos!
  18. Shakira feat. Alejandro Sanz - La Tortura
    Nem kulonosebben kedvelem Shakirat (felesegem annal inkabb), de ez igazan jo szam. Nem tudom miert, mert ezt a stilust nem szoktam szeretni, de valahogy jol jott ossze ez a szam.
  19. Kaci Brown - Unbelievable
    Beeena. Ipari modon gyartott tucatzene. Skip.
  20. Full Out Freak - After All
    Huuuu, egy nagyon jol mukodo Foo Fighters klon! Fulbemaszo pop-rock! Random, ertelmetlen, de vicces, "For All The Cows" korai Foo Fighters szoveg. Az ilyet szoktam 100x egymas utan meghallgatni. Imadom!
  21. Lucas Prata - And She Said...
    A vegere csak beraktak egy jo nagy kakat, pocsfej csavo, discopop a 80as evekbol. Szar.

Ebben a honapban:3 darab nagyon jo szam, 5 darab egesz jo, nehany tulelheto, es egeszen sok (6-7) kifejezetten szornyu szam jott ossze. Nem baj, ezeket torlom, es varom a jovo honap valogatasat!

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Social CMS software
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog template by Asevo | Open-source blog