Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Podmédia Rádió S3E02Nehéz éjszaka lehetett »

Rockbox a régi iPodra

  10/09/08 01:09 pm, by , Categories: Szoftver, Hardver

Habár a fő zenelejátszóm az iPhone, mikor bejelentették a Rockbox 3.0 kiadást, elővettem egy karcos, porosodó régi iPodot a fiók mélyéről, és feltelepítettem rá ezt az új, nyílt forráskódú firmware-t.

Itt egy videó az eddigi tapasztalatokról:

Egyébként az iPod azért is került a fiókba, mert már döglött volt az aksija, köszi Robi kollégának, hogy hozott nekem egy új iPod 3g elemet Angliából.

Telepítéskor azt tapasztaltam, hogy a kényelmes felhasználói felülettel rendelkező automatikus telepítő egy hibával kilép a telepítés felénél. Ekkor már a bootloader rákerül a készülékre, amivel a beépített iPod szoftver vagy a Rockbox között tudunk választani, de maga a Rockbox nem. Le kell tölteni a készülékünknek megfelelő Rockbox zip fájlt, majd direktben az iPod (vagy egyéb támogatott lejátszó) gyökérkönyvtárába kitömöríteni a zipet. Egy picit szívtam is OSX alatt, mert a zip egy ponttal kezdődő könyvtárnevet tartalmaz, ami alapból nem látszik a böngészőben, tehát ezért célszerű rögtön az iPodra kitömöríteni.

Aki szeret szoftvert, hardvert piszkálgatni, vagy fontos például a Flac, Ogg formátumú hangok lejátszása, menjen el a rockbox.org weboldalra, és adjon a régi zenelejátszóknak egy új esélyt.

1 comment

Comment from: hgyorgy  
hgyorgy

Tök jó! Már csak egy ilyen porosodó iPod kellene. :)

10/09/08 @ 06:13 pm

Search

  XML Feeds

b2evolution CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skins by Asevo | Social CMS engine