Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Comedy AttackBudapest Meetup, új podcast »

A hét szoftvere #1 - Fájlmegosztás kevesebb kínnal

  03/12/07 11:05 pm, by , Categories: Szoftver

Gondolom ti is voltatok már olyan helyzetben, hogy méretesebb fájlokat akartatok megosztani valakivel gyorsan az interneten, vagy akár a munkahelyen. Ebben az a vicc, hogy ez egyáltalán nem triviális feladat!

A leginkább kínálkozó megoldás az instant messenger programon keresztül, egyszerű drag-drop alapon megosztani a fájlokat. Nálam ez az MSN messengeren a fájlküldés használhatatlan lassú, és ráadásul az MSN szeret véleményt alkotni arról, hogy az adott fájltípust megoszthatom-e vagy sem. A Skype talán egy fokkal jobb, de ez sem biztos, és gyakran lassú az átvitel.

Ami a leginkább működik, és próbálom minden ismerősnek elterjeszteni, az AllPeers nevű Firefox plugin. Ez a böngésző-kiegészítő gyakorlatilag peer2peer alkalmazásként könnyen meg tud osztani fájlokat egyesével, vagy könyvtárakat, és egy vagy több felhasználó számára elérhetővé tenni. Aki Firefoxot használ, egyszerű telepíteni is, semmi trükk nincs benne. A legfinomabb, hogy működik Windows, Linux és OSX alatt is.

Szóval ez a szoftver tippem ezen a héten. Innentől rendszeresen tervezek OSX, Windows, mobil és minden egyéb platformon ötleteket adni. Cserébe kommentben meséljétek el, mi mostanság a kedvenc szoftveretek?

3 comments

Comment from: zgobolos  
zgobolos

Szia,

En most a yousendit.com szolgaltatasaval vagyok nagyon megelegedve. Plugin nelkul, barmilyen platformon, barmilyen browserrel mukodik, igaz ingyer csak 100 mega alatt, ami tobbnyire megfelelo nekem.

A het szoftvere kategoriaban hadd emlitsem meg a HandBrake/MediaFork nevu DVD ‘archivalo’ csodat. Biztos sokan ismeritek, ugyhogy tomoren irom le csak: soha semmilyen platformra nem lattam meg ilyen jo minoseget eloallito out-of-the box DVD-to-MPEG4/H.264 konvertert, es a legnagyszerubb hogy ingyenes a tool, es open surce API-kat hasznal.

Mivel ma megvettem a Columbo 5-odik season-jet, gyorsan tekerek is belole iPod anyagot …


Zoli

03/13/07 @ 12:23 am
nyenyec

Én a gépek közötti filemozgatásra, filemegosztásra a box.net-et használom. 1GB ingyen. http://box.net

Kedvenc új szoftverem pedig a slife, csak sajnos még új és kevés alkalmazást támogat. http://www.slifelabs.com/

03/13/07 @ 01:32 am
Comment from: Táltos  
Táltos

Az FTP miért nem jó?
Én a pureFTPd-t használom, opensource,gyors,egy perc beállítani a varázslóval,ja és folyamatos fejlesztés alatt áll.

Mindenkinek ajállom.

http://www.pureftpd.org

03/13/07 @ 11:49 am

Search

  XML Feeds

Open-Source CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skins by Asevo | CMS software