Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Momotaro RamenTévé, nyomozó csajok »

Bakugan láz

  05/04/09 08:44 pm, by , Categories: Általános

A fiam az általános iskola alsósaival közösen új franchise lázában ég: a Bakugan átvette a korábbi, Yu-Gi-Oh és hasonló cserére, gyűjtögetésre alapozott játékok helyét a szívükben.

Mint minden ilyen szórakoztatóipari terméknél manapság, van rajzfilm (Cartoon Networkön lehet itthon fogni), és különöző kiszerelésben kaphatók a Bakugan figurák és kártyáik.

Teljesen át tudom érezni a fiam lelkesedését, én is valószínű rettenetesen vágytam volna ilyesmire 8 és fél évesen.

Miről szól a játék?
A Bakugan weboldalról le lehet tölteni a játék szabálykönyvét, egyelőre magyarul még ez nem került be a csomagolásba. Alapvetően nem más a játék, mint a mi gyerekkorunkban is népszerű autóskártyázás felfokozása. Vannak ezek a golyóba zárt Bakugan teremtmények, mindegyiknek van egy erő pontszáma. Ha csatába szállnak egy másik Bakugannal egy úgynevezett "Portál" lapon, akkor a kártyát meg kell fordítani, és a figuránknak megfelelő ég-víz-tűz-etc. pontszámot hozzá kell adni a Bakuganunk pontjához. Aki erősebb pontszámmal bír, az nyeri az adott csatát. Lehet mindenféle módosító képességet is bevetni "ability" lapokkal, bár ilyet még nem találtunk a boltokban.

Ami valamennyire újszerű ebben a játékban, hogy a Bakugan golyók mágneses tulajdonságuk miatt harci állásba nyílnak ki, ha rágurulnak egy mágnessel ellátott portál lapra. A gyakorlatban ez szerintem elég rosszul működik, mi kb. 5 gurításból egyszer tudtuk a lapra gurítani, felpattintani a Bakugan lényt. A figurák minősége sem tökéletes, nekünk több darab nem bírta a gyűrődést, és kinyíló, lifegő lábakkal akadályozzák az amúgy is nehézkes gurítást.

A gyűjtögetős kártyával szemben tényleg izgalmasabb, valóságosabb élmény ezeket a lényeket fogdosni, nyitogatni, nézegetni, hogy mit vegyünk meg a következő zsebpénzből. Sőt, a fiam korosztálya igazából szerintem nem is követi a szabálykönyvet, a figurákkal mindenféle saját játékszabályokat találnak ki. Hallottam például iskolaudvaron eldugós változatot, ami tényleg nincs a könyvben :-)

Én alapvetően drágának találom ezt a játékot: egy darab Bakugan lény a passzoló kártyával 2200 forint körül kapható. A kezdéshez egy 3 figurát, plusz három lapot tartalmazó Starter Pack 4490 forint. Ettől függetlenül, szerintem lesz még pár hónap, amíg lemegy ez a hullám a kölyköknél. Addig is, legalább tudjuk, minek örülnek majd gyereknapra meg egyéb ünnepeken!

1 comment

nyenyec

Tegnap vettem meg az arenat a gyeröknek meg 3 Bakugant. Szombaton megyünk venni mégtöbb cuccost a Toys R Us-ba (IKEA-val egybekötve).

Nekem a cserélget?s Pokémon kártya jobban tetszett, dehát mit tudunk csinálni…

05/05/09 @ 11:10 am

Search

  XML Feeds

b2evolution CCMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog template by Asevo | Run your own website!