Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Az élet apró örömeiHétvége »

Idejétmúlt

  11/09/06 11:36 pm, by , Categories: Blogolás

Olvastam egy vicces cikket az Indexen - a "szakújságíró" büszkén írja, hogy nem bír beüzemelni egy telefont. Egyébként tényleg egy csomó pontban igaza van, hogy szar a felhasználói élmény, és a cikkhez tartozó video bejátszás különösen vicces.

Ami miatt írok - a cikk elolvasása után be akartam írni kommentbe, hogy ilyen smartphone kategóriában email ügyben milyen pozitív tapasztalataim vannak a Blackberry készülékemmel.

Vagy egy percbe került, míg végre az agyam regisztrálta, hogy nem lehet megjegyzést fűzni a bejegyzéshez. Teljesen hozzászoktam, hogy már szinte minden oldalon, ami számít, teljesen magától értetődően van erre lehetőség. Kifejezetten rontotta a cikk olvasásával kapcsolatos élményt, olyan, mintha mondjuk a cikk másik felét letépte volna valaki az újságból.

Nem is értem. Az Index is látványosan pózol Web 2.0 témában, "blogolnak" meg "index video" meg ilyenek, de annyira látványosan nem értik, hogy miről van szó, hogy szinte már komikus.

3 comments

nyenyec

Az Indexben nem az az igazán szomorú, hogy olyan amilyen, hanem hogy a magyar neten ez az élmezőny.

Hmm, mire is emlékeztet ez… :)

11/10/06 @ 12:28 am
gaba

A cikk írója nem akárki, hanem Uj Péter, az index f?szerkeszt?je (aki azért alapvet?en nem technikai lény).

11/10/06 @ 08:50 am
Comment from:
admin

Az rendben van, hogy nem technikai ember, de o maga jellemezte magat szakujsagironak a cikkben, csak ezert emeltem ki.

Ilyen esetben ne probalkozzon ilyen telefonnal, vegyen mondjuk egy egyszeru Motorola RAZR-t, es ragasszon ra valami oldschool punk matricat, jobban be fog jonni neki.

Milyen rendkivul korlaltolt tartalmilag a cikk, gondold csak vegig.

- Mivel o nem hasznal MMS-t, ezert teljesen felesleges a telefonokba rakni (rengeteg haszna lenne, ha az MMS megbizhatoan mukodne minden telefonon, es szolgaltatoval, en garantaltan sokat hasznalnam).
- Mivel neki igazabol nem is fontos a telefonon az email, tulajdonkeppen teljesen hulyeseg. Nekem nagyon sokat segit, hogy a ceges leveleimet rogton megkapom, es reagalni tudok, anelkul, hogy gep mellett ulnek.
- A beepitett kamera is hulyeseg, mert szerinte csak “rendes” kameraval lehet fenykepezni, ehhez kepest en soha meg ennyi fotot nem csinaltam, mindig keznel van, es elfogadhato kepeket csinal a telefonom az en celjaimra.

Valahogy meg mindig abban a hiszemben irogatnak ezek az emberek, hogy mivel az Index az “internetes", innentol automatikusan jar a “geek cred” meg a technikai hozzaertes nekik, es ok a szakujsagirok.

Ma mar minden “internetes", beleertve a Nok Lapjat es a Blikket, meg kell dolgozni azert, hogy egyedi, relevans, erdekes tartalmat keszitsenek, es a maro guny keves ehhez.

11/10/06 @ 10:12 am

Search

  XML Feeds

Bootstrap CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | b2