Ha elemmel megy és fényes, kell!
« HTML + EnAny Given Monday »

Izgalom a Macromedia vonalon

  11/17/03 11:49 pm, by , Categories: Általános

Regota bajlodom azzal, hogy hogyan lehet konnyen es gyorsan szep felhasznaloi feluletet kesziteni. A jelenlegi hazi megoldas HTML, meghozza J2EE+Struts+Tiles modon generalva, es osszelopkodott CSS fajlok :-)
Regota nezegetem, hogy Flash-el hogyan lehetne valami hasznalhatot csinalni. A Flash fejlesztokornyezet es gondolatmenet persze nem nekem valo (filmek, idocsuszka, meg minden designer baromsag). Legutobb kiprobaltam a Macromedia Centralt, es van benne egy csomo dolog, ami tetszett. Peldaul, egy egyszeru form, gombokkal, tablazatokkal, atlagos UI kontrollokkal egeszen szepen nez ki. Sajnos a fejlesztoeszkoz tovabbra is a Flash fejlesztocucc.
Ma orommel lattam egy par Macromedias pofa blogjan, hogy pont ram gondoltak, es kihoznak egy uj fejlesztoeszkozt, es GUI frameworkot, uzleti alkalmazasok fejlesztoinek. Az uj csoda neve Macromedia Flex - gondolom Funkmaster Flex utan szabadon ;-). A formok szepen (XUL/XAML modon) html-szeru XML dokumentumokban vannak leirva, formazas CSS, esemenykezeles ActionScript, rendesen kulon forrasfajlokban. Az elso tutorial cikkben komoly namedropping van, hogy vonzzak a hozzam hasonlo "elhivatott" J2EE fejlesztoket - szoba kerul J2EE, Eclipse, Struts is.
Kifejezetten izgatott vagyok, feliratkoztam a beta tesztre. Ha egy pici eszuk van, kuldik nekem a cuccost - en "Ertek Az Ilyesmihez", es szivesen szanok ra idot :-)

[Listening to: Jesus & Mary Chain - Snakedriver]

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Multiple blogs solution
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | Secure CMS