Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Sad But TruePodmédia Rádió S3E02 »

Kedves olvasó

  11/18/08 11:00 pm, by , Categories: Média

Az elmúlt 2-3 hónapban valamiért újra nagyon ráálltam az olvasásra.

Ennek egyik oka egész biztosan a Stanza ebook olvasó az iPhone-on, ami igazán szuper alkalmazássá forrta ki magát a kezdeti kellemetlenségek után. Ugyanakkor rengeteg papír könyvet is fogyasztok, meg az O'Reilly Safari előfizetésem is használom ezerrel.

Mikor valaki rákérdez, hogy mit olvasok mostanság, vagy milyen könyv tetszett igazán, valahogy sosem jut eszembe jó válasz, ezért már régen elkezdtem vezetni az elolvasott könyvek listáját a weben. Először a reader2.com szolgáltatását használtam, ami még a web2 hullám elején készült, és azóta alig-alig fejlődött. A keresés, könyv hozzáadása problémás, és valójában elég kényelmetlen a használata.

Örömmel találtam rá a Facebook minialkalmazásai között a weRead szolgáltatásra, ami hasonló célt szolgál. Az különösen hasznos, hogy pont a barátaim, haverjaim, kapcsolataim felé lehet megosztani a könyvekkel kapcsolatos élményeim, de valahogy szegényesnek, jellegtelennek találom a felületét ennek a cuccnak, a lényeg elveszik a Facebook egyéb szolgáltatásai között.

Egy véletlenül felfedezett, Shelfari nevű szolgáltatás tűnik most a legszimpatikusabbnak. Ez sem tökéletes (jobban szeretek 10 pontos skálán pontozni például), de esztétikailag igazán bejön. Elég szellős a felület, és tényleg a könyvek meg a szép borítók vannak a központban. Nagyon tetszik a könyvespolc, amit már persze desktop szoftverben is láttam, de tényleg hatásos.

Így néz ki a Shelfari könyvespolcom éppen:

Ahogy ez lenni szokott, épp nem működik a widget, amivel ezt a polcot be lehetne ágyazni mindenféle oldalba, de gondolom újra működni fog valamikor.

Shelfari: Book reviews on your book blog

A lényeg, kedves olvasók, hogy ez a szolgáltatás is akkor válik igazán hasznossá, ha ti is feliratkoztok, és hozzáadtok a kapcsolat listátokhoz. Kiváncsi vagyok, ti mit olvastok, és hogy rajtam kívül tetszik-e valakinek az új Star Wars Sith lovagos Darth Bane sorozat...

2 comments

KKovacs

Hát ez baromi jó…. Nagyon tetszik! Csinálok ilyet én is… Köszi! K.

11/19/08 @ 10:53 pm
Comment from: Tibu  
Tibu

A shelfarival nekem az a gondom volt, hogy amazon.com tulajdonban van, így véletlenül sem open cucc.

Ellenben a librarything.com. Érdemes kipróbálni, könyvátrak is használják. Nem olyan csini, mint a shelfari, de nekem szimpatikusabb.

11/22/08 @ 11:23 pm

Search

  XML Feeds

Online manual generator
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | Advanced CMS