Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Harmonix Phase, iPodMit csinálok manapság #2 »

Mit csinálok manapság #3

  12/11/07 05:25 pm, by , Categories: Média

Néhány hónapja rátaláltam egy új hobbira. Kipróbáltuk a feleségemmel a World of Warcraft Trading Card Game nevű kártyajátékot, és azonnal megtetszett mindkettőnknek.

Aki nem ismeri a Magic The Gathering szerű gyűjtögetős kártyajátékot, picit nehéz röviden elmagyarázni.

  • Két játékos játszik egymás ellen, mindkét játékos egyedileg összeállított saját paklival
  • A 70 kártyás paklikat elég bonyolult szabályok szerint, 1000+ egyedi lapból, egyéni stratégia szerint kell összeállítani
  • Maga a játék a két játékos "hős" kártyája közötti, körökre osztott küzdelem, amiben a kártyák lehetnek erőforrások, fegyverek, szövetségesek, eszközök és varázslatok.
  • Maga a csata tulajdonképpen egy bonyolult, többlépcsős kő-papír-olló küzdelem, ahol a pakliból húzás plusz véletlenszerűséget ad a játékhoz.

Ami nagyon megfogott a játékban:

  • Egyéni stratégiát lehet kialakítani. Én elsősorban sok fegyveres lappal készülök, míg a feleségem gyógyító és támadó varázslatokra alapozza a taktikát.
  • Újabb közös hobbi a feleségemmel, és nem is elektronikus. Kicsit nehezen szokom meg, hogy rendszeresen legyőz, de végülis jellemformáló a dolog ;-).
  • Én hajlamos vagyok mindent megszállottan gyűjtögetni. Itt eléggé rendszeresen jelennek meg új "booster" kiegészítő csomagok, amiben új eszközök, figurák, képességek jelennek meg. Ezzel mindig lehet finomítani a paklin.
  • A kártyák szerintem rendkívül szépre lettek megtervezve, a WoW világgal konzisztensen. Sőt, a témából adódóan kedvet kaptam pár jobb fantasy könyv olvasására.

Starter Deck

Aki kedvet kapott ehhez, a szabályokról meg a játékról a hivatalos oldalon lehet olvasni. Egy kezdő paklit (pl. a fentebb látható March of the Legion startert) pedig itt lehet vásárolni, fejenként 4000 forint körül. Karácsonyra is jó, csak mindenképp két csomag kell, hogy játszani lehessen.

Update: magyar nyelvű szabálykönyv pedig itt található.

7 comments

Comment from: JoeP  
JoeP

Hogy is van ez? A linken rengeteg fajta csomag van… ez a példaként említett starter kit pl. csak 33 lapot tartalmaz. Ezzel is élvezetes a játék? Mert mondjuk megveszem, aztán kiderül, hogy ezzel unalmas, akkor a nejem megnyúz karácsonykor. :)

12/11/07 @ 08:46 pm
Comment from:
admin

Nem unalmas 33 lappal sem. A pakli ugy van direkt kialakitva, hogy jol tanulhato legyen. Emellett a dobozban van 2x19 kartya a plusz boosterben, amibol viszont nem garantalt, hogy minden a hosoddel kompatibilis lesz, de vagy 40-re biztos megno a hasznalhato kartyak szama.

A korabbi kiadasu starter deckek is ugyanolyan jok, csak abban meg nem szerepelnek az ujdonsagok, uj varazslatok.

12/11/07 @ 08:53 pm
nyenyec

Én a fiamnak gondolkozom a Pokemonos kártyajátékon éppen.

http://www.go-pokemon.com/

De most már túl késõ van karácsonyig befeszerezni.

12/12/07 @ 03:51 am
Comment from: greg  
greg

vhogy nekem ezek a gyûjtögetõs játékok nem jöttek be. esetleg tudtok olyat javasolni, ami egy fix paklival is jó szórakozás lehet? eddig leginkább csak munchkin-t toltunk, ami nagyon vicces, de jó lenne vmi fantasy témájú, szép, igényes kidolgozottságú hasonló játék is.

12/12/07 @ 11:52 am
Comment from:
admin
12/12/07 @ 01:10 pm
Comment from: JoeP  
JoeP

Megrendeltem. Még sosem csalódtam a tippjeidben. :-)

12/12/07 @ 08:13 pm
Comment from: kisöccs  
kisöccs

highly addictive, mindenki készüljön fel rá… most már 4ünknek van a családban :)))

12/29/07 @ 01:33 am

Search

  XML Feeds

Build your own site!
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog template by Asevo | RWD CMS