Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Kis esti horrorA napom + IKEA »

MKV OSX alatt

  04/19/08 11:16 am, by , Categories: Média, Szoftver

Aki nagyfelbontású (HD jellegű) videókat tölt le néha az internetről, biztos találkozott már az mkv formátummal. Egyre több anime tévésorozat megy HD felbontásban Japánban, és a lelkes úttörő feliratokat gyártó csoportok is elkezdték a Matroska konténer formátumot használni. Én mondjuk jobban értékelném, ha a h.264 elkódolású videók iTunes-iPod-AppleTV kompatibilis mp4 csomagolásban érkeznének, de ez van, erre a formátumra kell megoldást találni.

Soul Eater snapshot

Mivel tudtam, hogy 720p felbontású videót szépen lejátszik a Macbookom (Core Duo processzor), csodálkoztam, hogy ezek a HD mkv videók rettenet rosszul mennek a VLC-ben. Az eleje kifejezetten döcög a videónak, és végig sorra hagyja ki a kockákat a VLC. Az MKV-s feliratokkal is gondok vannak, egymásra íródnak gyakran.

Alternatívaként az MPlayer került elő, ami sajnos OSX alatt eléggé káoszos állapotban van. Szerencsére emlékeztem, hogy láttam egy új buildet a plastikon, ezt gyorsan telepítettem is. Az Mplayer gyönyörűen hasít a HD mkv fájlokkal, viszont nem tudtam bekapcsolni a feliratokat, ami japán nyelvű sorozatok esetén elég nagy baj! Némi kutakodás után találtam egy tippet: az MPlayer "advanced options" beállításai közé be kell rakni ezt:

-alang eng -slang eng

Innentől remekül megy a felirat, amit egyébként a B gombbal ki-be lehet kapcsolni.

Mplayer beallitas

Remélem azért a VLC is fejlődik majd ebben az ügyben, nagyon nem szeretek több alkalmazást használni ugyanarra a célra.

1 comment

Comment from: Mr.Zax  
Mr.Zax

esetleg megtanulsz japánul? :)

04/21/08 @ 10:34 am

Search

  XML Feeds

b2evolution CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skins by Asevo | Social CMS engine