Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Sony iPod killer?Helyzet »

Music Library korkep

  05/01/04 12:59 am, by , Categories: Szoftver

Errol mar irtam korabban - igazabol nem szeretem ugyanazt a szoftvert hasznalni hosszu ideig, hamar beleunok. Most jo sokaig kibirtam a Windows Media Playerrel, mint mp3 tarolo/kereso/kategorizalo/lejatszo alkalmazassal, de most mar rendkivul untam. Egyreszt a Windows Media Plugins websiten eleg ritkan van barmi erdekes, masreszt egyre lassabbnak tunik, ahogy elindul meg keres a zeneim kozott, gondolom ahogy egyre tobb CD van beleeroltetve.


Mostansag jott ki gyakorlatilag minden nagyobb musiclib szoftverbol egy uj verzio, ugyhogy vegigprobalgattam oket.


- MusicMatch 8.1





(nem sajat screenshot, most uninstallaltam...)
Alapvetoen azert raktam fel, mert az MP3 CD lejatszomhoz MusicMatchot adtak. Egyszeruen nem bir sok mp3-at kezelni, 5 ev, mig beimportalja, 10 ev mig megjeleniti a libraryt, es haldoklik az egesz. Kuka.


- iTunes 4.5





Most mar ki lehet kapcsolni a legdestruktivabb dolgokat benne, peldaul alabol nem rendezi ujra a fajlokat a gepemen, meg nem feltetlen tur bele az ID3 tagokba, de peldaul az album kepet tovabbra is beletuszkolja minden egyes mp3 fajlba. Ezt persze elneznem neki - nem hasznalnek album boritokat legfeljebb. Viszont a 2.4GHz-es laptomban skippel lejatszas kozben, ennek olyan 90-es evek feelingje van. Sajnalom, mert alapvetoen szep es jol hasznalhato, de nem lehet zenet hallgatni vele. Kuka.


- RealPlayer 10 Gold





Tovabbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a system tray-be koltozzon, reklamozzon, updatezzon magatol, regisztraljam a weben, meg a szokasos idegesito RealPlayer dolgok. Peldaul telepitesnel kivalasztom, hogy nincs internet kapcsolatom, erre ettol fuggetlenul megprobal online regisztralni, majd csodalkozik rajta, hogy nem megy. Egy fokkal kevesbe kuka mint az iTunes, de azert elegge. Nincs benne semmi olyan, ami vonzova tenne, es nem is kulonosebben szep. Egyedul azert jar plusz pont, mert a Nokia telefonomon is ez van, es a Palm Tungsten T-n is kiraly a RealOne. Windowson sux.


- Windows Media Player 10 Alpha





Ez nem tudom hogy kerult a gepemre ;-) Nem meglepo modon teljesen instabil, es lassu, es lehal - ami mind OK lenne, ha barmi ujdonsagot tudna. Az uj skinen kivul semmi lathato ujdonsag sincs benne. Nem rossz - csak epp unom, ugyanugy mint a Winampot :-)


- Sony SonicStage 2.0





Ebbol az 1.5-os verzio jart a Sony Cliemhez, es az aztan igazan gagyi volt. A 2.0 egy picit talan jobb, mindenkeppen szebb, de tovabbra is vegtelenul gyenge szoftver. Siman lehal, ezen kivul, ha ugyanazt a fajlt/konyvtarat veletlenul ketszer importalom, akkor a libraryban is 2x lesz (egy 0 trackos album, meg egy rendes album), szoval gagyi. Az importalas valami hihetetlen lassu benne. Pedig nagyon akartam, hogy ez jo legyen, mert akkor vettem volna uj Hi-MD minidisc playert, amihez ez kell. Elegge Sony rajongo vagyok, szeretem a Cliemet, es tetszenek az uj Vaio notebookok is. Az LCD monitorom is szep fekete keretes Sony. Talan majd a SonicStage 3.0 jo lesz.


- Sonique 2 Beta





Ettol nem vartam sokat, vagy 5 eve alfa meg beta allapotban volt, csak most reklamoztak egy uj betat. Animal jobbra-balra, meg villodzik meg mozog, csak epp nem lehet megtalalni a gombokat rajta, es ocska abszolut, egyaltalan nincs library funkcio.


- Creative MediaSource 2





Ennek is orultem volna, ha mukodik rendesen, mert ezt az Audigy NX2-vel jaro taviranyitoval lehet vezerelni. Sajnos gyenge nagyon, peldaul iTunes/WiMP mintajara lehet pontozni a szamokat, de sem a playlistben, sem a lejaszto reszben nem lehet megvaltoztatni, hanem ujra meg kell keresni a library-ban, es csak ott lehet valtoztatni a pontszamot. Azon kivul a kis lejatszo reszben csak a szam cime van, az eloadot nem lehet elocsalni.


Es a gyoztes:

- WxMusik 0.3





Meglepo modon, egy 0.31 verzioju, nyilt forraskodu, tobb platformon futo kis nevtelen cucc okozott csak kellemes meglepeteseket. Elegge butan nez ki, de villamgyorsan, ugyenesen kezeli a libraryt, remekul lehet vele playlistakat csinalni, es GYORS a kereses meg lejatszas meg minden. Allitom, hogy habar az alap elrendezest meg a szolgaltatasokat nyilvan az iTunesrol loptak, annal is hasznalhatobb. Nezhetne ki szebben - de ilyenkor szoktak mondani, hogy ott a forraskod, csinaljam meg ha akarom :-)
(Attila, ez is SQLite-t hasznal, ugye mondtam, hogy jo ;-))





No feedback yet

Search

  XML Feeds

Multiple blogs done right!
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog themes by Asevo | CMS + email marketing