Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Live EarthBudapest New Tech Meetup #6 »

Nyaralás, könyvek

  07/15/07 12:49 pm, by , Categories: Média

Hat napot Alsópáhokon töltöttünk a családdal. Míg nekik a medencében őrültködés volt a nyaralás alapvető élménye, én a medence mellett olvasgattam, meg műsorokat hallgattam.

A Reader2-n szoktam vezetgetni, hogy miket olvastam el.


Bourne Legacy Ez bizony gagyi "franchise" könyv is lehetett volna, ami csak a filmek sikerét kihasználandó kerül a piacra. Ráadásul szerintem a Bourne/Webb karakter nem olyan erős, érdekes figura, hogy elvigyen egy sorozatot. Ehhez képest egészen tetszett a könyv! A vicc benne, hogy szinte az egész történet Budapesten játszódik. A kémek titkos találkozója a Mátyás templomban, meg a titkos Dr. No-szerű rejtett bázis a Margitszigeten. Amúgy Eric Van Lustbader írta ezt a részt.


Bourne Legacy
Érdekes összefoglaló könyv a hidegháború témájában. Én mondjuk élveztem volna, ha sokkal részletesebb lett volna a könyv (még 500 oldal elfért volna), de érdekes volt így a "big picture". A második világháború végétől vezeti végig az eseményeket a Szovjetunió felbomlásáig. A témához kapcsolódik kicsit a mostanság megjelent "Nixon and Kissinger" könyv, ami nagyon jó kritikákat kapott, valószínű meg is veszem ebook formában.


Freakonomics
Ettől a könyvtől többet vártam, akkora hype van körülötte. Nehéz is elmondani, miről szól, hiszen nem sok közös dolog van a könyvben levő cikkekben. Alapvetően Steven D. Levitt közgazdasági szakmai tanulmányaiból a kissé botrányosakat kiválogatták, és közérthetőbb formába hozta egy újságíró. Ráadásul abszolút Amerikai témákra fókuszál a könyv. Azért nem volt rossz, simán megérte elolvasni.


Mass Effect Revelation
Az a helyzet, hogy én élvezem az ilyen videojátékokhoz kapcsolódó sci-fi regényeket. A Halo regénysorozatot is bírtam, a Star Wars Republic Commando is nagyon bejött. A Mass Effect eddig nagyon tetszik, jópofa világot alakítottak ki hozzá. A játék egyébként érdekes akció-szerepjátéknak néz ki, novemberben jön ki XBOX360-ra, alig várom.


Jó volt egy hétig kikapcsolt telefonnal, céges email forgalmat csak időnként ellenőrizve lazítani. Érdekes módon a munkakedv az még nem jött vissza.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Blog software
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog theme by Asevo | b2evolution CCMS