Ha elemmel megy és fényes, kell!
« KémmacskákKarácsonyi szünet »

Oscar - szavazzunk mi is

  01/22/09 10:59 pm, by , Categories: Média, Szoftver, Munka

Az utóbbi pár évben valahogy kicsit háttérbe szorult a mozi nálam, holott igazán szeretek filmeket nézni. A 2009-es Oscar díjak alkalmából elhatároztuk a feleségemmel, hogy megnézzük az ÖSSZES főbb kategóriában jelölt filmet. Ehhez a kis projekthez csináltam egy új weboldalt, ahol tudjátok követni, hogy hol tartunk, meg lehet hallgatni a véleményünket a filmekről, és még szavazhattok is az Oscar jelöltekre az Uszkár Díj keretében.

Technikailag is érdekes kis projekt ez nekem: Google App Engine alapon csináltam meg az oldalt, a dinamikus felülethez jQuery komponenseket használtam, a felhasználók (szavazók) azonosításához pedig Facebook Connect APIt. Biztos belefutok majd néhány problémába, de rengeteg újdonságot tanultam a néhány napos fejlesztés alatt.

A webes munkáim során mindig küzdelmes és problémás a felület megtervezése, most is nagyon sokat kínlódtam, hogy az Oscar meg a filmek hangulatát valamennyire át tudjam vinni, csak saját grafikai elemeket használva. Láthatóan nem ez a szakmám, de azért jól elszórakoztam a PixelImator eszközzel. Ja, és még valami - a filmes beszélgetések elején az intro zenét is én gitároztam össze...

3 comments

Comment from: eFi  
eFi

Le vagyok nyûgözve!

01/23/09 @ 08:03 am
agyvihar

Jó az oldal, de ha már app enginge, akkor miért nem lehet google account-tal is belépni? :)

Megkockáztatom, hogy az több embernek van, mint facebook login.

01/23/09 @ 11:08 am
Comment from: greg  
greg

hatalmas respekt! hát azért ez jóval több mint az én hello world app-om a google app enginre. :) ráadásul hogy még ilyenre is jó a facebook… én a facebook alkalmazások fejlesztésénél leragadtam, szerintem már az sdk második oldalán elvesztettem a fókuszt. és akkor még a gitározásról nem is beszéltem, amit csak guitar hero-ban tudok, ott is csak easy fokozaton. :)

01/24/09 @ 10:36 pm

Search

  XML Feeds

CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | CMS software