Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Ajandek rulez!Old Man »

Overflow

  06/23/04 12:44 am, by , Categories: Általános

Ma este 6 es 8 kozott 15 darab munkaval kapcsolatos email jott. Utana 10 es ejfel kozott meg 2. Ebbol kb 5 darab volt, amire feltetlen valaszolnom kellett, de a tobbibe is belepillantottam. Osszesen talan 2 orat toltottem pluszban munkaval itthon.
Egyreszt jo dolog, hogy holnap reggel nem fogok gyomorgorcsot kapni a levelektol, es hogy nem kell meg egy napot varni valaszokra, de masreszt ez igy kezd a normalis korlatok kozul kicsuszni.
Mult penteken szabin voltam, hetfo reggel 60 (90% nem spam) email vart az inboxomban. Ebbol mar "csemegeztem" a hetvegen, de azert hetfon kicsit ugy ereztem, mintha egy hegy omlott volna ram.
Ezen a heten eddig minden nap 1x ora munka utan 2-3 tennivalot tovabb kellett gorgetnem, ugyhogy valoszinu a het vegere az egesz a fejemre esik.

Elfogadva, hogy a munkam adott es nem lesz kevesebb, ti mit valasztanatok?

  • Sokkal fokozottabb stressz napkozben, meg tobb munka, emiatt gyakran tovabb benttartozkodas, viszont itthon semmi email, semmi munka.
  • Ahogy most csinalom, 9-10 ora a munkahelyen, viszont a maganeletbe es a maradek pici szabadidobe eleg erosen belecsurog a munka. Igy legalabb itthon vagyok valamennyit.


    En egyre jobban ugy erzem, hogy nincsenek is hatarvonalak. Nem "itthon vagyok es maganeletet elek" es "munkahelyen dolgozom", hanem reggel felkelek (gyakran mar itthon csekkelve az emailt, illetve ToDo listat irogatom a buszon meg a metron), dolgozok bent, hazajovok, dolgozgatok itthon, meg kozben csaladi elet, es egyeb szorakozas, aztan megint kis munka.
    Szoval egybefolyik az egesz. Idonkent a felesegem ezt kicsit nehezmenyezi is - nehez kiszakadni a mindennapos kuzdelembol, meg az email folyambol, hogy meghallgassam az o problemait.


    Szeretem a munkam - valoszinu a kenyszer mellett az is benne van ebben az osszemosodott letformaban. Persze mar nem tudom megkulonboztetni, hogy mit miert csinalok, miert hajtom magam ezerrel.
  • A kudarctol valo felelem? Lehet, hogy nem is akarom megcsinalni, csak felek nem csinalni.
  • Azert, mert masok elvarasanak akarok megfelelni? Pl. fonokeim, ugyfelek, a projectjeimen dolgozo kollegak.
  • A sajat elvarasaimnak akarok megfelelni? Tehat belso kesztetes, hogy sikeres legyek, jo munkat vegezzek, magamnak bebizonyithassam, hogy en JO vagyok valamiben.
  • Jol szorakozom? A technikai reszletek nyilvan oromet okoznak, ez a hobbim vegulis, de ugyanakkor a jelenlegi feladatkoromben emberek iranyitasa, illetve ugyfelek kezelese, meggyozese, a versenytarsakkal valo kuzdelem is tud szorakoztato lenni, es ugyanugy andrenalint tud termelni, mint mondjuk egy "igazi" boxmeccs.
    Valoszinu ezekbol az elemekbol al ossze a szorgos munkamanias :-)



    Azert mindenkepp kell legalabb egy het szunet, amikor nem dolgozom, nem csekkolom a munkahelyi emailt, es nem idegesitem magam. Valoszinuleg nem omlik ossze a ceg, ha 1 hetig kilepek a virtualis valosagbol. Szoval juliusban mindenkepp nyaralas, es mindenkeppen nem elerheto modon, aztan meglatjuk mi lesz.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Open-Source CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skins by Asevo | CMS engine