Ha elemmel megy és fényes, kell!
« London fotókElső Wireless Mighty Mouse problémám »

Playstation Spot

  07/30/06 04:54 pm, by , Categories: Szoftver

Ha már ittragadtam Londonban a hétvégére, kipróbáltam ezt az új Playstation Spot szolgáltatást. Néhány helyszínen, mint például a Kings Cross pályaudvaron, ilyen hotspot szerű szolgáltatást nyújt a Sony, ahol az unatkozó, de "hip és trendy" utazó előveheti a PlayStation Portable játékgépét, és letölthet demókat, zenét, filmbemutatókat a PSP-re.

Pár percbe került, míg megtaláltam a szolgáltatást a pályaudvaron - először valamiért egy oszlopot kerestem, úgy gondoltam, hogy valami marketing felület is lesz a szolgáltatáshoz. Végül rátaláltam erre:

PlayStation Spot

A két "fotelben" szerintem beépített emberek, ott volt rajtuk a Contractor feliratú security badge, amivel dolgozhatnak az állomás területén. A srác gondolom segítséget nyújtott a PSP-vel rendelkező érdeklődőknek, a csaj meg a fehér trendy PSP-n nyomogatott unott fejjel.

Amíg én arrafele voltam, rajtam kívül senki nem érdeklődött, a beépített emberek is inkább aludtak a fotelben. Fel sem tudom mérni, hogy hány ember mozog keresztül a pályaudvaron naponta, PSP-vel a táskájában, de pártíz biztos.

Amikor leültem a szabad fotelbe, azonnal coolnak és trendynek éreztem magam, ahogy elővettem a menő Logitech(tm) kemény tartóban hordozott fekete PSP(tm) eszközöm, a trendy színes srác és a trendy fehér PSP-s csaj mellé.

Mivel semmiféle felirat vagy szöveg nem közölte, hogy hogyan kéne a Spotot használni, először megpróbáltam egy új Infrastructure típusú wifi network kapcsolatot létrehozni. Mivel volt vagy 5-6 wifi hotspot a pályaudvaron, ezzel elvacakoltam egy darabig.

A supportos fekete gyerek megsajnált, és megmutatta, hogy nem is ezt kell csinálni, hanem a "Game" menüpontban a "Game Sharing" opcióra navigálni, amitől mágikusan megjelent a Spoton elérhető tartalom. Szerintem vagy ezt külön funkcióként bele kellett volna rakni a PSP menübe (Browse Playstation Spot pédául), vagy esetleg ki kellett volna táblázni.

Maga a tartalom nem egyezett azzal, ami a weboldalon reklámozva volt, 4-5 dolgot lehetett csak elérni. A Loco Roco demót nem néztem, mert azt már az Internetről le lehetett tölteni, ezen kívül néhány Sony Music kiadvány 1-2 perces promó videója volt elérhető. Nyilván (remélhetőleg) bővül a választék később.

Ami viszont sokkolóan ostoba (tipikus Sony elbaszás), hogy mivel nem konkrétan zenefájlokat vagy filmeket tölt le az ember, hanem futtatandó, nem elmentett kódot (ez a Game Sharing), a letöltött tartalmat csak megnézni lehet, tárolni nem.

Egyrészt ez azt jelenti, hogy a vonatút előtt az ember nem tudja az összes érdekes tartalmat összegyűjteni, csak 1 maradhat aktív, másrészt mindez kikapcsolás után eltűnik a PSP-ről. Ejjj. Szerintem sokkal okosabb lett volna valami PSP-only wifi hotspotot biztosítani, akár kizárólag ugyanilyen promó tartalommal, de legalább hagy mentse el az ember a reklámokat meg a demókat.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Build your own site!
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog template by Asevo | CMS with Bootstrap