Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Megvan az XBOX360Sudoku? »

Szuperrádió

  02/14/06 04:17 pm, by , Categories: Média

Nagyon szeretek zenét hallgatni, munka közben segít koncentráli (másik félteke :-)), utazás közben unalmat enyhíteni, elalvás előtt agyat lelazítani, szóval napi 2-3 órát biztos hallgatok átlagosan.
Bár van sok előadó, aki régi kedvencem, de ezek szépen lassan különböző túladagolásban úgyis meghalnak, meg szeretek amúgy is új zenéket megismerni, ezért gyakran szoktam cserélni az aktuálisan agyonhallgatott albumokat.

Új zenék beszerzésére remek a Yahoo Unlimited előfizetés, amit használok, de arra, hogy mit érdemes letölteni, általában különböző újságok meg weboldalak alapján szoktam rátalálni. Példák:

  • A rollingstone kritikái általában kicsit túloznak, de érdemes meghallgatni ami magas pontszámot kapott
  • amit a pitchforkmedia.com oldalon lehúznak, hogy túl kommersz, meg egyszerű, az nekem be fog jönni, ami sok pontot kap, az valami megjátszós ál-művészi szar
  • Az nme.com iszonyatosan túl tud pörögni minden taknyos tizenéves drogos pop-punkon, de néha lehet jó tippeket találni

A Yahoo cuccban is van ez-is-tetszhet ajánlat előadó alapján, de eléggé egyszerű, "genre" alapú megoldás. Most találtam rá egy ingyenes, Pandora nevű szolgáltatásra, szerintem szenzációs. Webes (Flash) felület, zenéket streamel webrádió szerűen, csak épp a számokat a Music Genome Project adatbázisa alapján kínálja. Sima előadó + stílus helyett egész komplex modellt állít fel az egyes számoknak, és ez alapján ajánl fel hasonló számokat. Így mindenféle hangulatra berak az ember magnak 1-2 passzoló számot, aztán már csak Thumbs-up és Thumbs-down módon meg kell szavazni a zenéket, hogy finomítson a keresésen a rendszer.

Pandora

Egy óra alatt kb. három számot lőttem ki, ami nem tetszett, és volt kettő olyan, amit mindenképp be kell szereznem. A többi is élvezetes zene volt. Amellett, hogy a zene szuper, a lejátszó (mini módban) teljesen illeszkedik a Mac felülethez, még Dashboard widget is van hozzá. 128k bitrate számokat sugároznak, szóval nem is bántja a fület. 300 000 számból álló katalógusuk van, nem csak "mainstream" zenéből. Érdemes kipróbálni.

2 comments

KKovacs

Koszi a Pandora tippet! Nezegetem, es nekem is nagyon teccik.

Es klassz lett az uj design-od is, gratulalok!

02/19/06 @ 05:09 pm
ss_zoltan

Nekem is tetszett, az már kevésbé, h kb. 10 szám után nekiállt ismételni, és ua előadótól csak 1 számot játszott.

02/22/06 @ 10:45 am

Search

  XML Feeds

Free CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skin by Asevo | Website builder