Ha elemmel megy és fényes, kell!
« SzavazasBackup now! »

Total Commander 6.5

  01/27/05 10:25 pm, by , Categories: Szoftver

Aki nem vette volna meg eszre, kijott a Total Commander uj verzioja.

Igazabol ritkan szokott erdekes ujdonsag lenni benne, legutoljara a Mozillahoz hasonlo “tabs” funkcio utott nagyot. A 6.5–ben ami tetszik, az a thumbnail nezet kepekhez. Ez volt az egyetlen dolog, amire Windows Explorert hasznaltam. TC-vel elmentem az adott konyvtarba, es a command sorba beirtam, hogy “explorer .”, a thumbnail nezetert. Innentol csak “Ctrl-Shift-F1” es ez lesz az eredmeny:

Tc65

A fonokom (az eladasi reszlegen) szokta mondani, ha latja a TC-t, hogy minek hasznalunk "DOS" programot Windows XP-n. Szerintem a Norton Commander ezer eve annyira jol elkapta a fajlkezeles temat, hogy erre nem is nagyon lehet jobb megoldast talalni. Legalabbis en igy gondolkodom – tehat Explorerben fa nyitas-csukas helyett konyvtar drill-down, es egerrel drag-drop helyett honnan-hova nezet, es billentyuzet alapu vezerles.

Kivancsi vagyok, hogy a Mac OS X Finderjet mennyire elveznem, lehet, hogy ugyanugy frusztralna mint az Explorer. Persze lattam Mac Norton-klont is.

A cegnel opcionalis a TC vagy a FAR Manager (mindkettore van licensz), de nekem nem tetszik a FAR – miert hasznalnank DOS programot XP-n? ;-)

13 comments

Tibu

Én Fatr-t használtam jó ideig, mert gyors volt, meg hát DOS feeling - legalább egy megmaradt. Aztán a tömörített fájlok és a rendes hosszú fájlnevek kezelése miatt váltottam TC-re. Miután beállítottam, hogy az ALT-buillentyűre ugorjon az adott könyvtárra vagy fájlra, nem is sírtam vissza már a FAR-t. :)

01/28/05 @ 07:55 am
Comment from: Toma
Toma

Nekem a FARt sosem sikerült megkedvelnem, ellenberger a tc igen jól konfigurálható kezes bárány tud lenni.
Nekem az új verzió “legnagyobb” hozadéka a végre egységesített plugin-kezelés. Meg hogy (ez nem tudom mióta műxik) nem kell végre nekem bemásolgatnom a helyükre a fájlokat, hanem a tc elvégzi magától a zip megnyitásakor, ha a tesznek a csomagba egy kis .inf leírást a készítők.

01/28/05 @ 11:17 am
ZsoltK

Ezek szerint en vagyok az egyetlen, aki a jo oreg “Windows Explorert” gyuri nagy, nagy hatekonysaggal?

Bar a commander nehany szolgaltatasa nelkulozhetetlen…:)

01/30/05 @ 12:19 am
Comment from: Toma
Toma

Sőt! Majd’ el feledkeztem a kedvenc javításomról. Eddig is át lehetett nevezni a tab nevét, de ha elmásztál a könyvtárból, akkor felülírta. De most már erre is van megoldás! Micsoda gyönyör :)

01/31/05 @ 12:10 pm
ablare

internet advertising internet advertising free advertising free advertising advertising specialties advertising specialties home depot home depot work at home work at home home based business home based business internet marketing internet marketing network marketing network marketing search engine marketing search engine marketing better business bureau better business bureau home based business home based business business cards business cards shopping cart shopping cart ecommerce shopping cart ecommerce shopping cart shopping cart software shopping cart software house plans house plans white house white house full house full house dell computers dell computers apple computers apple computers laptop computers laptop computers fitness babes fitness babes fitness models fitness models 24 hour fitness 24 hour fitness skin care products skin care products ariva skin care ariva skin care natural skin care products natural skin care products online auction online auction gun auction gun auction auction sites auction sites

07/19/05 @ 02:36 am
ramon

loan calculator

08/04/05 @ 05:38 pm
Comment from: mi6
mi6

internet advertising

08/04/05 @ 06:02 pm
mamba

business cards

08/04/05 @ 07:16 pm
leroy

house plans

08/04/05 @ 11:51 pm
zolton

loan calculator

08/05/05 @ 02:18 pm
mida

internet advertising

08/05/05 @ 02:19 pm
daman

business cards

08/05/05 @ 02:30 pm
ykky

generic viagra

08/05/05 @ 02:39 pm

Search

  XML Feeds

Social CMS engine
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | Open-Source CMS