Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Sharepoint Megvan az XBOX360 »

XBOX360 dolgok

  02/17/06 12:06 pm, by , Categories: Szoftver, Hardver, xbox360

Annyi mondanivalóm van az X-Dobozzal kapcsolatban, hogy bele sem tudok fogni az írásba, úgyhogy úgy döntöttem, inkább struktúra nélkül, sok kisebb bejegyzés formájában írom meg a dolgokat, aztán talán a végén egybeszerkesztem.

Először is, a kicsomagolás élménye:

  • Meglepően nagy a gép. Nagyobb, mint az első generációs PS2, pedig az is kuva nagy. A képeken jobban néz ki mint a valóságban, főleg mert ott állítva mutatják, fektetve tök olyan mint egy desktop PC. Sőt, valahogy az otthoni fényviszonyok mellett kifejezetten PC bézs színűnek tűnik.
  • Célszerű fektetve használni az eszközt, olvasni lehet horrorsztorikat, hogy mit művel a lemezekkel álló helyzetben
  • Magánimportból származik a gép, még szerencse, hogy van átalakítóm, amibe be tudom dugni a 3 ágú power csatlakozót...
  • Nagyon feelinges, ahogy beindul, és gyönyörű a logo meg a kezelőfelület
  • Sokan panaszkodnak, hogy hangos a gép, tényleg beindul a Raketa porszívó benne, ha beindul a játék. Kicsit hangosabb, mint a régi PS2, és ráadásul van egy magas hang benne, ami extra idegesítő. Fejhallgatós játék közben engem nem zavar, de ez nem olyan cucc, amit véletlen bekapcsolva hagy az ember.

Felület, a Pengék

  • Szerintem én még sosem néztem PS2-n, hogy mit lehet csinálni game nélkül ha beindítjuk a készüléket, de itt rengeteg időt el lehet vacakolni a felületen. A funkciók szétválasztására ilyen tab megoldás van, "pengék" segítségével lehet jobbra-balra navigálni a modulok között.
  • Lehet egymásnak üzengetni, zenét hallgatni a merevlemezről, külső MP3 lejátszóról, illetve megosztott "Media Connect" PC-ről. Az online szolgáltatás, az XBOX Live segítségével lehet böngészni a letölthető cuccok között.
  • A kontrollerrel remekül lehet navigálni, text input kicsit fájdalmas, de használható. Lehet egyébként USB keyboardot rádugni, de nem vagyok hajlandó teljesen PCt csinálni belőle :-)

A legnagyobb élmény egyértelműen az online szolgáltatás. Egész más, hogy az eszköz alapból állandóan az internetre van kötve. Nem csak a demo letöltések, a shareware vásárlás miatt, hanem alapból minden játék aktívan kihasználja a hálózatból adódó lehetőségeket. Ott jobb oldalt a blogon látni is ennek egy felhasználását, a "Gamertag" formájában. Bár most éppen busy a szerver és nem működik rendesen.

Itt folytatom majd később.

Egyébként reggel még volt időm egy fél órát Perfect Dark Zeroban gyakorolni botok ellen, nagyon jól szórakoztam. Régen voltam ilyen izgatott hardver ügyén, megkockáztatom, hogy ez nagyobb flash mint a PSP vásárlása volt. PowerBookkal összehasonlítva? Ez már nagyobb küzdelem ;-)

1 comment

Comment from: kRoy
kRoy

Ígérted h. behozod a céghez, nem elfelejteni ám ;-)

02/17/06 @ 05:52 pm

Search

  XML Feeds

CMS with Bootstrap
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog theme by Asevo | Community software