Ha elemmel megy és fényes, kell!
« PSP UMD - Insane In The BrainPSP elso benyomasok »

Ősz: új sorozatok #1

  09/20/05 02:17 pm, by , Categories: Média

Beindult az őszi szezon az amerikai tévétársaságoknál, kezdenek visszatérni a jó sorozatok, meg sorra indulnak az új próbálkozások is. Vigyázat: legalább a fele be fog fuccsolni az új sorozatoknak, úgyhogy gyakran okoz csalódást egy-két jópofa "pilot" epizód, ahol a történetnek sosem tudjuk meg a lezárását. Gondoltam megosztom eddigi benyomásaim, hogy el tudjátok dönteni, melyik torrentet érdemes lehúzni...

Sok új sorozat egyértelműen a "Lost" sikerére alapozva kapott esélyt a bemutatkozásra, ennyi "supernatural" sorozat rég nem volt adásban egyszerre. Ezen kívül a nemrég lezárult Jóbarátok sorozat helyére sem találtak igazán ütős sitcomot, szóval ebben a kategóriában is jó sok sorozat indul. A Jóbarátokból kiemelt Joey sorozata nem igazán minősült sikeresnek, de még egy esélyt kap. A készítők azt nyilatkozták, most megpróbálnak visszatérni az alapvetően pozitív hozzáállasú, többé-kevésbé gondtalan-hülye Joey figurához, mert az első sorozatban túlságosan eltávolodtak az eredeti hangulattól, és állandó kételyeivel meg problémáival túlságosan negatívra vették a figurát.


Twins

Twins

A "Twins" sorozat egy okos-és-csúnya, illetve szép-és-buta ikerpárról szól. Eléggé szánalmas próbálkozás az első epizód. Sorra pukkannak a béna poénok, de látszik nagyon az erőlködés benne. Ami igazán félelmetes, az a buta szőke anyukát játszó Melanie Griffin, aki igazán beperelhetné a sebészt, aki ezt tette vele. Az arca is súlyosan merevre van vágva, és a többi alkatrész is erősen műanyagnak néz ki.

Példa dialógus:
Csúnya-okos nővér a buta-szépnek:
- Szétrúgom a segged!!
Szőke anyuka, ijedten:
- Jaj, ne, az a jövője!

Szerintem nem fogja kihúzni az őszt, de mivel gyakran mutatnak benne fenekeket(a szőke testvér fehérnemű-modell), talán mégis lesz nézettsége.


Supernatural

Supernatural

Hát, a cím elég sokatmondó - a sorozat talán az X aktákhoz hasonlítható, de méginkább a jó kis másodikvonalas horrorfilmekhez. Egy testvérpárról szól, akik elvesztik anyjukat valamiféle természetfeletti jelenség során (a kedves mama a plafonól néz lefele, tűzbe borítva), és innentől a fiúk kickass szuper ghostbusters team lesznek. Nekem tetszett az első két rész, lehet, hogy jó sorozat lesz belőle. A fórumokat nézve megoszlanak a vélemények, könnyen el tudom képzelni, hogy leveszik műsorról.


Threshold

Threshold

Az első epizód rögtön pörgős, egy UFO szerű dolog pusztít egy jót egy hajón, és elkezdi átalakítani a vele kapcsolatba került élőlények DNS-ét. A megfelelő katasztrófaforgatókönyvet elővéve az amcsik odaküldenek egy "Red Team"-et, hogy felmérjék a helyzetet. Eddig ez a kedvenc új sorozatom, komoly nevek kapcsolódnak hozzá, érdekes sztori, alienek, Brent Spiner!!, és a főszereplő csaj is aranyos! Nagyon remélem, hogy adásban marad a műsor, de azt is, hogy nem mennek el a "Lost-Twin Peaks" irányába, és nem csak egyre újabb kérdéseket vetnek fel, hanem egy teljes, kerek történet lesz ebből.

A producerek között van David S. Goyer (Blade sorozat, új Batman film), illetve Brannon Braga (Star Trek sorozatok).


Prison Break

Prison Break

A Prison Break indult a leghamarabb, még augusztusban, mostanra már az ötödik epizódnál járunk. A főszereplő fickó bátyját halálra ítélik (ártatlanul, valamiféle állami coverup van a háttérben). Erre ő direkt börtönbe juttatja magát, hogy a börtön terveivel felfegyverkezve kiszabadítsa testvérét. Tempós, izgalmas sorozat, érdekes karakterekkel, a szereplők között van Stacy Keach(a szigorú, de igazságos börtönigazgató), és Peter Stormare, mint a helyi maffiavezér, illetve a Blade 3-ban iszonyatosan gyenge, de itt egész jó Dominic Purcell, aki a halálra ítélt testvért alakítja. Egyedül attól félek, hogy megpróbálják majd továbbnyújtani a sorozatot, és nem lesz kerek lezárás a season végén.


Még sok új műsor indul az elkövetkező két hétben, szóval nem fogunk unatkozni...

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Web Site Builder
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog theme by Asevo | CMS + user community