Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Ősz: új sorozatok #1Eszem megall »

PSP elso benyomasok

  09/12/05 04:43 pm, by , Categories: Hardver

Kb. masfel hete vagyok Playstation Portable tulajdonos, ha erdekel titeket, megosztom az eddigi tapasztalatokat.
Kezdenem a lenyeggel - ahhoz kepest, hogy ez egy hordozhato jatekgep, meg nincs erdekes jatek a tulajdonomban. Vettem hozza egy Need For Speed: Underground Rivals cimu jatekot, de en meglehetosen gyenge vagyok autos jatekokban, es nem is kot le hosszu tavon. Az itthoni kinalat meg siralmasabb, mint az USA vagy az egyeb europai orszagokban elerheto jatekkinalat. Remelem, hamarosan be tudok szerezni egy Metal Gear Acid jatekot, az tunik inkabb erdekesnek. Az NFS technikai szempontbol fantasztikus, megkozeliti a PS2-n nyujtott latvanyt. Ettol fuggetlenul kb. 10x ennyit jatszottam az elmult par napban nehany igazan jo GBA jatekkal.

Maga a keszulek szerintem gyonyoru - eddig barki, aki kezbe vette, megkivanta. Ha csak ranez az ember, mar ujjlenyomatos lesz a felulete, de tenyleg rendkivul profi modon lett megtervezve. Zsebbe nem fer a PSP, de vegulis mindenki, aki venne PSP-t, hatizsakkal jar, szoval nem problema. Kellemes taviranyitos fulhallgatot adnak hozza, valamilyen kaoszos ok miatt iPod szinut, es nem feketet. Egy szivacsos hordozo tokot is adnak hozza, de en azt hiszem inkabb beruhazok majd egy kemeny tokba, ha itthon is kaphato lesz. A kepernyo "szelesvasznu", ez valami hihetetlenul jol nez ki, vicces nagyon az N-Gagem osszenyomott kepe utan. Az aksi eleg problemas, par orat bir csak, de legalabb cserelheto (fuuuuj iPod)

Szamomra a PSP eddigi legjobb kepessege a videolejatszas. Egyreszt (kulfoldon) lehet UMD formatumban filmeket vasarolni hozza. Ez az UMD dolog meger egy kulon bejegyzest, ugyhogy errol majd kesobb. Masreszt lehet bele Memory Stick Duo kartyat dugdosni, es arrol is tud Mpeg4 formatumban lejatszani. Ilyen MP4 fajlokat pedig tudok gyartani egy PSPVideo9 nevu ingyenes szoftverrel, illetve jobb minosegben a Nero Recode nevu alkalmazassal. Ki is probaltam, hogy milyen reggel munkaba menet a buszon letoltott tevesorozatot nezni. Egyreszt a zaj elnyomja a dialogusokat (meg kell majd probalnom fulbeszuros-izolalos fulhallgatoval is), masreszt a szocialis aspektusa is problemas. Egyszeruen kinos, hogy a szomszed ulesen ulo nyugdijas nezi, ahogy eppen melltartos jelenet van a filmben. Otthon, kanapen szinten nem 100% a dolog, mert vagy tul tavol es rossz szogben van tolem a kepernyo, vagy elzsibbad a kezem, amiben tartom. Elmeletben a Logitech kemeny tokja ezen is segit, mert a lehajthato fedellel meg lehet tamasztani a kepernyot, es legalabb a szog helyreall.

Osszessegeben egyaltalan nem bantam meg a vasarlast, egyedul talan a kepernyo kozepen virito zold pixel szurja a szemem. A jatekok meg szepen varhatoak, majd karacsonyra beindul a piac. Aki videonezegeto es hordozhato NFS gepet akar vasarolni, annak tudom javasolni a PSPt. Aki szeret sokat jatszani, nem csak autos es sport jatekokkal, az kicsit varjon, hogy mi lesz hozzaferheto az elkovetkezo honapokban, mert egyenlore eleg siralmas a kinalat. Aki viszont az elkovetkezo fel evben max 1 draga jatekkal kapcsolatos eszkozbe akar befektetni, en inkabb javasolnam, hogy varja meg a novembert, es az XBOX360-at. Igaz, hogy az nem hordozhato, de mar megjeleneskor olyan jatekok varhatoak hozza, mint a Final Fantasy IX, Quake 4, Perfect Dark. Es ehhez is lesz uj NFS, akinek az az igenye...

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Multiple blogs done right!
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog themes by Asevo | CMS + email marketing