Ha elemmel megy és fényes, kell!
« 2014 OscarsHK trip »

Desktop időutazás

  01/28/14 01:19 pm, by , Categories: Szoftver, Blogolás

Visszanéztem, hogy meddig tart a blogom archívuma, ezt a 2003-as desktop screenshotot az első postok között találtam. Ezelőtt is volt már blogom, Radio Userland alapon, aztán meg saját fejlesztésű Java alapú blogmotorral, de innentől megvan nagyjából a folytonosság. Egyébként emlékeim szerint az első komolyabb internetes jelenlétem 2000 magasságában az S3Virge DVD playback faq karbantartása volt. Mekkora téma volt, hogy milyen videokártyához milyen szoftveres DVD playert használjon az ember!

Nagyon sok érdekes emlék jön elő a screenshot alapján, például:

1. Vodafone Connect
Mikor Csömörre költöztünk a családdal, egyetlen igényem volt a lakásvásárlással kapcsolatban: legyen rendes, nagysebességű internet. A feleségem alaposan utána is járt a szolgáltatóknál, és már a ház elkészülte, átvétele előtt megkötötte a szerződést a helyi monopóliummal. Természetesen költözés után, a bekötés igényléskor derült ki, hogy az utcánkig már nem jön el a kábel. Vagy egy évig használtam GPRS alapon mobil internetet, egy arany színű Ericsson készüléken keresztül. Azóta is kicsit rángatódzni kezd az arcom, ha belassul az internet bárhol.

2. Syndirella
Ez volt 2003-ban a tuttiság, de szerintem nem sokáig használtam ezt az RSS readert. Azóta sok Reader lefolyt a Dunán, mostanra például lelkes Newsblur felhasználó lettem. De emlékszem még, mikor izgalmas volt az RSS feed téma! Közben persze Google Reader dominált, de használtam FeedDemont is, meg biztos 5-10 olvasót hosszabb-rövidebb ideig. Mostanra már csak kb 30 feedet követek, ebből elég kevés a konkrét blog, de arra még mindig jó, hogy a főbb érdeklődési köreimet lefedő oldalakat ne egyesével látogassam.

3. Mozilla
Ez még a Firefox előtti időkből, a nehéz, vaskos Mozilla böngésző. Anno használtam Netscape Navigatort, AOL böngészőt, mindent, ami nem Internet Explorer. Manapság Chrome-ot futtatok, és nem is vágyom másra, ezzel felbosszantva a hithű Safari felhasználókat. Azért a fiataloknak elmondanám, hogy volt olyan idő, amikor nem voltak tabok a böngészőben, ezt képzeljétek el!

4. Picit gagyi OS X fémes theme
Mielőtt megtértem volna Mac-re, hosszú éveken át küzdöttem mindenféle alternatív Windowsos launcherrel, ablak dekorációkkal. WindowBlinds, ilyenek megvoltak nektek is? Egész sokáig használtam ezt fake OS X felületet, jöttek ki hozzá frissítések, emlékszem például kék LEDes window kontrollokra. Start menü meg taskbar ellen is bevettem mindenféle őrültséget, LiteStep meg mindenféle dokk szimulátorok mentek.

5. My Yahoo
Személyre szabott startlap-portál? Mekkora élmény volt. Be lehetett kötni blogokat! Időjárás! Az időjárásban konfigurált városokról eszembe jutnak az akkori munkahelyi utazós projektek is. A vicc az, hogy még manapság is beállítom a My Yahoot böngésző startlapnak, de persze ritkán látom, kb gép újraindításakor.

6. JGoodies mailing list
Valami desktop appos, Java Swinges projektben voltam valószínű. Manapság lehidalok, mikor ügyfeles projekten előkerül a desktop Java fejlesztés. Persze Swinghez is volt fake OS X look’n’feel :))

7. Mr. A blog
A screenshoton látszik a Yahoo RSS olvasóban Mr. A blogja. Attila rendszeresen blogolt, nézzétek meg, minden nap, néha naponta többször? Régi szép idők!
A blogmotor fejlesztése megöli az alkotót!

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Multiblog engine
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skins by Asevo | Multiple blogs done right!