Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Desktop időutazásMérd magad - Nike+ SportWatch GPS, Jawbone UP, Quantified Self, robot leszek-e tőlük »

HK trip

  01/21/14 10:06 am, by , Categories: Általános, Munka

Mivel a világ egyik legtuttibb cégénél dolgozom, lehetőségem adódik mostanság Hong Kongba utazgatni. Rengeteget lehetne erről írni, de kivonatosan összefoglalom inkább a főbb jó és rossz élményeket.

Sírólista

Hotel wifi

3 napra OK, de két hétig kínlódni rajta már szörnyen kényelmetlen. Néha lejön gyorsan a sorozatepizód torrenten, néha nem tudok megnézni egy fél perces youtube videót. Otthon annyira jó az internet, hogy el sem tudjátok képzelni. Lehet rá számítani. A hotelekben általában a '90-es évek szintjére van a wifi belőve, tehát jó eséllyel le tudod tölteni a leveleket, és még talán pár weboldal is bejön, ha nem vagy nagyigényű. Kedvencem a connection limit, amikor nyitott Skype, email mellett már nem jön be weboldal, illetve max 1 tabot lehet nyitva hagyni.

Repülés

Most benéztem ezt a Qatar Airways légitársaságot, azt hittem, hogy arab luxus vár, kényelmes, modern repülővel, arannyal kivert reptérrel a dohai átszálláskor. Valóság: zsúfoltabb, kevesebb legroom, mint az eddig alja Ryanair, borzalmas kiszolgálással. A reptér meg zajos, zsúfolt zsibvásár. WC-s sort is feladtam.

Jetlag

A múltkor semmi bajom nem volt, kora délután kicsit elpilledtem, de ment a munka. Most érkezéskor, 36 óra ébrenlét után két napon át csak 2-3 órát aludtam, teljesen lenullázott energiaszinttel kellett eladnom-prezentálnom. A harmadik napra beállt az alvás, de erre jól meg is fáztam. Szóval kemény hét volt.

Happy lista

Filmnézés

A normális életemben nem jut idő mozifilmek nézésére. Február az Oscar-jelölt filmekről szól, de egyébként havi 1-2 film fér be max. Hotelben, este, család és persze használható wifi nélkül több két órás film is sorra került, a repülőn meg zabálhatja az ember a filmeket. Hollywood csak csalódást okoz nekem mostanság, de feldobtak az ázsiai filmek. Készülök egy külön bejegyzéssel erről.

Gasztro

Isteni dolog felfedezni a környék éttermeit, imádom. Foursquare tippekre, szemre, véletlenre bízni a vacsorát a legjobb szórakozás. A legtöbb Instagram fotóm persze kajáról szólt. Egyedül egy agyonhájpolt sütibolt feküdte meg a gyomrom (kollégánál is), de még nem mertem kipróbálni az itteni igazi streetfoodot, a nyársas kajákat árusító utcai büféket. Az is meglesz, ha hosszabb ideig leszek, nem egyedül, és vállalhatok némi kockázatot.

Mászkálás

A legjobb dolog messze az utcákon mászkálni, felfedezni a bejárható várost, rácsodálkozni az épületekre, boltokra, utcákra, emberekre. Jópár kilométert gyűjtöttem be, kár, hogy a Jawbone lépésszámlálóm pont akkor halt meg. Érdekes problémám, hogy kínosnak érzem, hogy fotózzam az utcán az embereket, nektek ez teljesen lazán megy?

Szabadban futásra is találtam megoldást: a lóversenypályát nem versenyes napokon szabadon lehet használni sportra, öltözővel, zuhannyal, büfével. Kicsit le is égtem a napon, januárban nem rossz!

No feedback yet

Search

  XML Feeds

b2evolution CMS
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skins by Asevo | Social CMS software