Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Panka olvasDesign »

Egy jobb Windows Mobile

  02/01/07 11:28 am, by , Categories: Általános, Hardver

A múltkori fájdalmas élmény után lehetőségem volt egy pár napig tesztelni egy másik Windows Mobile alapú eszközt, egy Fujitsu-Siemens T830-at.

Az élmény teljesen más volt, ez egy tisztességesen összerakott készülék, stabilabb, és végiggondoltabb, mint az E-Ten. Nem akarom megismételni, amit a weben található kritikák írnak, csak röviden a saját élmények:

  • A gépen 3.5-es jack van, és a kedvenc zenehallgató fülhallgatókat bele lehet dugni. Ez óriási előny, innentől tényleg lehet zenét hallgatni rajta. A beépített Windows Media Player hangja valahogy nem tetszett, de találtam hozzá egy GSPlayer nevű ingyenes szoftvert, ami remekül szól.
  • A 240x240-es képernyőről írják itt meg ott, hogy kicsi - nekem elég volt minden funkcióra, beleértve Mobipocketen ebook olvasást, gond nélkül merültem el a könyvben. Sőt, a billentyűkkel kényelmesen lehet lapozni, ami elég fájdalmas volt a másik WM gépen. Talán még azt is mondanám, hogy a könnyű lapozás fontosabb is a méretnél.
  • A kamera SOKKAL jobb, mint a többi Windows mobilos rettenet (HTC meg E-Ten fotókat láttam), de nincs hozzá flash LED, és nagyon fakók a színek. Ez utóbbi esetleg lehet szoftver probléma?
  • Nehéz zsebben tartani a gépet, szóval inkább ilyen övreakasztós tokban hordható csak.
  • a Direct Push email az Exchange szerverünkkel 100% megbízhatóan működött. és így már egész élvezhető a hozzá adott mail kliens. Az különösen feltűnt, hogy sokkal szebbek a betűk, mint a BlackBerry gépemen, ami szerintem számít, jobb nézni a levélre.

Ami leginkább elgondokodtatott, hogy nem "smartphone" élményem volt, mint a korábbi gépeimnél. Az UIQ, s60 modelleken mindenféle cool extra képességgel bírt a telefonom, telepíthettem rá hasznos alkalmazásokat, a telefonhívások meg az üzenetek mellett. Ez a T830 sokkal inkább olyan érzés volt, hogy egy picike általános számítógépet használok, amin lehet (a sok más funkció mellett) akár hívásokat is kezdeményezni. Használat közben valahogy elvesztem a taskok közötti váltogatásban, meg az opciók meg paraméterek bizgetésével. Minden feladatot végre tudtam hajtani, amit csak akartam, de sok nyomogatásba meg vacakolásba került a legegyszerűbb dolog is.

Vajon az Apple hogy fogja az OSX-et futtató iPhone-on megvalósítani, hogy ne számítógép élmény legyen, hanem kézreeső iPod meg telefon? Lehet, hogy ez a teljesen flexibilis, gesztus alapú célfelület megkönnyíti majd mindezt.

Mindenesetre ezt a készüléket már kevésbé szívesen adtam vissza - ha valaki konkrétan WM alapú mobilt szeretne, és a nagy méret nem korlát, tudom javasolni a T830at.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Website builder
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog theme by Asevo | Online manual generator