Ha elemmel megy és fényes, kell!
« DesignWii meg iPhone fejlesztés »

Elgato Eyetv Hybrid

  01/27/07 04:42 pm, by , Categories: Szoftver, Hardver

Végre sikerült beszerezni kollégák segítségével egy olyan TV tunert a Mac gépemhez, ami fogad composite inputot is, nem csak antenna jelet. Ez kellett már csak ahhoz, hogy (remélhetőleg) jó minőségben tudjam rögzíteni későbbi megnézésre a T-Kábel digitális csatornáit.

Az ideális persze az lenne, ha a T-Kábel adna valami rögzítős set-top boxot a szolgáltatáshoz, gondolom előbb-utóbb csak lesz. A második legjobb pedig az lenne, ha valami standard megoldással menne a dekódolás (mint a CableCard szabvány az USAban), ugyanis akkor tudnék ezt támogató kártyát venni a gépembe, és direkt rögzíteni a digitális jelet.

Most ugyanis az történik, hogy a T-Kábeles elkódolt mpeg jelfolyamot a dobozka kikódolja, majd alaposan lerontva kiküldi az analóg kimenetekre. Onnan a TV tuner leveszi, majd kemény munka árán visszaalakítja mpeg formátumba.

Ehhez képest a végeredményt így néhány perc próbálkozás után egyenlőre elfogadhatónak találom. Talán egy picit sötét a kép, bár úgy is lehet nézni, hogy végre fekete a fekete, nem világosszürke, mint gyakran analóg tévén.

Ideiglenesen felraktam ide egy mintát, ez úgy készült, hogy rögzítés után az EyeTV szoftver átkódolta iPod formátumba a videót.

kep

Nyilván el vagyunk kényeztetve a mindenhonnan letöltött HD tévéműsorokkal, de amíg nem jutunk el ide, addig is ezzel elégedett leszek. Ami nincs megoldva, az az, hogy nekem kell a rögzítendő csatornára váltani, mert a gépem nem tudja vezérelni a set-top dobozt, de szerintem valamiféle IR szoftverrel még meg is lehetne oldani.

Már csak egy Mac desktopot kéne vennem, hogy ne a laptopon kelljen rögzítenem - gombhoz a kabátot?

3 comments

dvorcsak

Hat igen, ez igy eleg hulyen hangzik: kikodol, atkuld, visszakodol.

01/30/07 @ 06:42 pm
Comment from: Mangaartist  
Mangaartist

Hogy hoztad be a magyar csatornákat? Nekem is ilyenem van, de a válsztható országok között nincs Magyarország. Nagyon megköszönném a segítséget!

03/02/07 @ 08:16 pm
Comment from: zgobolos  
zgobolos

Nem nekem szolt a kerdes, de megvalaszolom:

Kivalasztod pl. Ausztriat (lenyeg, hogy olyan orszagot, ahova nem jarsz es van DVB-T opcio), majd DVB-T opcio a komboban kivalaszt, es pipa az ‘Exhaustive Scan’-be, majd ‘Auto Tune’ - mondjuk ezt most fejbol irom, de ez a logika. Nekem igy ment.

Azert mondom, hogy olyan orszagot valassz, amibe nem mesz mostanaban, mert akkor osszeutkoznenek a csatornalistak, es az nem hasznos szerintem.

03/13/07 @ 12:30 am

Search

  XML Feeds

CMS + email marketing
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog skins by Asevo | Community CMS