Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Mérd magad - Nike+ SportWatch GPS, Jawbone UP, Quantified Self, robot leszek-e tőlükPrimavera Sound 2013 »

Enni és inni Riminiben

  08/16/13 04:29 pm, by , Categories: Konyha

Ez a nyár nekem nagyon a sörözésről szól, hatalmas lelkesedéssel fedezem fel itthon a kézműves sörfőzdéket, jó látni, ahogy beindul egy ilyen mozgalom, és ismerkedni az új, érdekes ízekkel. A nyaralást tervezgetve örömmel fedeztem fel, hogy jó helyre megyünk ebből a szempontból is: Olaszország egyik legerősebb kézműves sörözője pont Riminiben található.

Érkezéskor aztán örömmel fedeztem fel, hogy a "Birra artigianale" sorra tűnt fel az összes étterem étlapján, ezért a vacsorák mellé szuper lehetőségem volt felfedezni a regionális kínálatot.

Első nap a már korábbról ismert Casina del Bosco nevű piadina-fókuszú étteremben ettünk. Az Amarcord kínálatából a piadina mellé először rámentem a csapolt Grandisca nevű világosra, aztán az üveges kínálatból kóstoltunk egy vöröset, a Volpina néven nevetgélni is lehetett. Az édeskés, malátás íz tűnik nekem a meghatározónak szinte az összes kipróbált olasz sörnél innentől.

Untitled

Untitled

Második vacsorára a partról elsétáltunk a belvárosba, ahol az Osteria de Börg nagyon finom tésztáiból választottunk, hozzá pedig a Birra Tenute Collesi cégtől egy finom sötét ale jellegű sört próbáltam, az üvegnek határozottan borosüveg vagy méginkább pezsgő jellege volt, a pincér ügyeskedett is vele bontáskor. A strozapreti tökéletes volt.

Untitled

A Bounty nevű étteremben megint találtam jó söröket, és a kedvenc római ételem, a Bucatini all' Amatriciana tészta is finom volt, de annyira meleg volt, és sokat kellett várni, hogy teljesen elfelejtettem fotózni! Mindenesetre itt is Amarcord sörökre emlékszem.

Untitled

A negyedik nap már nem bírtam tovább, és elgyalogoltunk az előre kinézett kézműves sörbárba. Az ételekkel akadtak gondok, lassan és nem korrekt módon lettünk kiszolgálva, viszont az itallaptól feldobódtam. Csapról kértem egy Lilith Brúton nevű remek APA sört - ilyesmit vártam volna a többi helyen is! Utána az üveges kínálatból ittam egy EiPiEi nevű sört az Opperbacco sörfőzdéből, tovább örülve a komlós íznek.

Untitled

Firenzében is töltöttünk egy napot, itt kicsit félreléptünk az olasz konyhától, és a Hard Rock Caféban vacsoráztunk, de itt is volt csapolt Grandisca. Egyébként a Pulled Pork szendvics sokkal finomabb itthon, a Varieté Bisztróban.

Untitled

From Rimini13

Utolsó Riminiben fogyasztott vacsoránkhoz asztalt is foglaltunk előre, ugyanis a Birra Romzani sörbemutatóját nem akartam kihagyni. Előre megbeszéltük a fiammal, hogy az Osteria de Börg étteremben most nem tésztázunk meg pizzázunk, hanem végre eszünk egy nagy steaket. Persze megint a pizzát és tésztát kívántuk meg, és jobban is passzolt ehhez a bolognai származású, finom világos sörhöz.

Habár az ebédeket lazára vettük, azért itt is próbáltam egy-két sört, például ittam egy Moretti sört. Utólag tudtam most meg a wikipédiáról, hogy ez egy Heineken brand…Firenzében pedig Birro Dolomiti volt a pizzaszeletbárban.

Untitled

Ja, és a nyaralás is jó volt!

No feedback yet

Search

  XML Feeds

CMS + forums
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog templates by Asevo | Free blog engine