Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Konnektor PodcastCop Out »

iPhone 4 eddig

  09/21/10 09:57 pm, by , Categories: iPhone

Két hónapja hajtom ezt az iPhone 4 telefont, gondoltam az itthoni megjelenés előtt összeszedem az élményeket, hogy könnyebben tudjátok eldönteni, beálltok-e a T-Mobile boltok előtt képződő sorokba.

Én egy 3G-s iPhone-t használtam hosszabb ideje, illetve 1-2 hétre belekóstoltam az Androidos világba is egy kölcsön HTC Desire telefonnal. A 3G szifon nagyon kellemetlen heteket okozott a 4.0 oprendszer telepítése után, de miután visszakerült a 3.x, végülis teljesen kellemes eszköz maradt. Elsősorban a sebességgel volt problémám néhány alkalmazásban (Nav’n’Go, játékok, fotóappok), illetve nagyon-nagyon hiányzott már a multitask képesség több alkamazásban is, ezért éreztem szükségét a váltásnak.

A multitask elsősorban háttérben hallgatós dolgokhoz kellett. Utazás közben rendszeresen hallgatok hangoskönyveket Audible.com előfizetéssel, vagy friss zenékkel ismerkedem Spotify-on keresztül, és rettenet idegesítő volt, hogy mindezt meg kellett állítani, ha emailt vagy SMSt akartam pötyögni, vagy twitter, böngésző használatához. Másik hasonló helyzet a futás közben fotózás volt - amikor megláttam valami szép látványt a terepen sport közben, nem tudtam fotózni a telefonnal a Runkeeper alkalmazás leállítása nélkül. Az itt leírt funkciókat mind hozta szépen a HTC Desire is, viszont rájöttem, mennyire hiányoznak a jó kis kvarcjátékok a telefonról, azt vettem észre, hogy előveszem a telefont, esetleg twittert csekkoltam egyet, aztán nem tudtam mit kezdeni vele. Szóval maradt az iOS, és beszereztem egy iPhone 4-et.

Az új gépen minden rettenetes gyorsnak tűnik, villámgyorsan indulnak az appok, semmiféle panaszom nem lehet, abszolút luxus élmény használni. A multitask gond nélkül működik, nem vettem észre semmi problémát a háttértaskokkal, semmit nem kell leállítani vagy trükközni, minden megy androidos task killer megoldás nélkül. Kényelmes megoldás, hogy egy kettő klikk+jobbra húz gesztusra előjön egy gombsor, amivel az éppen aktuális hangkibocsájtó appot tudjuk egységesen vezérelni, ezzel tudok megállítani, ugrani akár Audible hangoskönyv app, akár Spotify vagy iPod zene esetén. Váratlan de örömteli meglepetés nekem, hogy a kamera mennyivel jobb. A nyaralásunkat csak a telefonnal fotóztam, a vaku is remekül megy, minden helyzetben elfogadható képet csinált. Akinek komoly hobbi a fotózás, ennél biztos több kell, de én csak meg akartam örökíteni az élményeket, ennél több nem is kell hozzá. A videofelvétel már nem ennyire tökéletes, de volt olyan, hogy vészhelyzetben kellett egy Meetup előadás rögzítésére használni, és remekül bevált.

Rettenetes drága ez a telefon, és simán lehetne nélküle élni. Egy lefagyás történt a napokban, egyszerűen nem tudtam bekapcsolni a telefont hazafele menet, végül otthon a gépre dugva magához tért. Útközben volt azért egy fél órám elgondolni, hogy mit tehetek, ha bedöglik a szürkeimport telefon. Ha most visszaállnék valami teljesen buta, kicsi és könnyű telefonra, valószínű nem romlana az életminőségem, lehet, hogy kevesebbet fogyasztanék mindenféle szórakoztató tartalmat, és több időt töltenék kreatívabb gondolkodással. Nem nézegetném állandóan a beérkező leveleket, és nem csekkolnám a twittert folyamatosan. Azért a bezúzás helyett megpróbálom ezt jobban kezelni magamtól, mert igazán kár lenne ezt a varázslatos digitális mindenest kivonni az életemből.

2 comments

greg

és ha egy eldobható nokia mellé inkább egy ipad-et vesz az ember? ipad vagy iphone4? iphone4 vagy ipad? :)

09/21/10 @ 11:41 pm
Az Idõmilliomos Apuka

Szerintem az iPhone 4 mindenképpen az iPad előtt jön, zsebbe fér, WC-n lehet használni, unalmas meetingeket feldobja, stb.

Az iPad-et főleg a gyerekeim zsarolására használom.

09/22/10 @ 08:41 am

Search

  XML Feeds

Multiple blogs solution
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | Secure CMS