Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Primavera Sound 20132013 Oscars »

Paris Gastro

  04/02/13 11:39 am, by , Categories: Konyha

Villámlátogatást tettünk Párizsban. Megkíméllek benneteket az Eiffel-tornyos meg egyéb turistás képektől, de talán ötletadónak hasznos lehet nektek is a gasztronómiai része a túrának.

A módszer megint az volt, hogy az adott helyszínen (este a hotel, napközben a kiválasztott turisztikai vagy kulturális célpont) foursquare keresés után távolság, pontozások, és személyes preferenciák alapján kiválasztottunk egy éttermet, és megpróbáltuk megkeresni. Néha azt gondolom, hogy maradandó károsodást, szorongásokat okoztam a gyerekeknek, ahogy a telefonon a kis térképet nézve megyünk 30 perceket a "közeli" éttermeket keresve, a rettenetes hidegben. Ugyanakkor mindkettő étteremtulajdonosként látja magát a jövőben, tehát lehet, hogy volt értelme kínlódni, és nem beugrani a turistás pizzázóba, ahogy a család többi tagja javasolta egy-egy nehezebb megközelítés vagy bezárt étterem kapcsán.

Az első nap a Louvre volt a célpont, és mivel a nem túl bizalomgerjesztő hotelben nem választottuk a 10 eurós reggelit, brutál éhesen jutottunk el a Louvre alatt levő food court pultjaihoz. Mindenki túlvállalta magát, én például nem bírtam a sült kolbászok és a ropogósra sült disznóhús közül, vettem mindkettőt.

Érdekes, hogy itt is, mint a lutoni reptéren, külön kellett jeleznem, hogy a gondosan levágott ropogós bőrt is kérném, hiszen szerintem az a lényeg az egészben.

Délután beugrottunk egy Louvre alatti büfébe is, hadd osszam meg ezt a Creme Brulee képet, finom volt.

Estére kinéztünk a Montmarte negyedben egy kis éttermet, ahol nem kaptunk asztalt, viszont másnapra sikerült befoglalni. Néhány méterre szerencsére találtunk egy aranyosan kinéző lengyel éttermet, ami nagyon jó választásnak bizonyult. Főételnek én ilyen húsgombócot ettem, biztos lengyel-közeli ismerőseim (eFI?) meg tudják mondani a nevét.

Szemléltetendő, hogy azért ettünk junk foodot is, íme a sajtburger ízesítésű chips, amit a fiam választott. Teljesen hozta a mekis sajtburger jellegzetes illatát, illetve kivehető volt az uborka és a szósz íze is, brrr.

Másnap az Eiffel-élmény után jött a Lafayette-shopping, itt a pláza kínai éttermében ettünk, átlagosat. Fotó nem készült, láttatok már ilyet. A vacsora már izgalmasabb volt, egy Chéri Bibi nevű helyre sikerült az asztalt foglalni, ami teljesen hozta a fiatalos, trendi francia bisztró élményt. Az előételként fogyasztott pástétom, és a desszert Créme Caramel finom, és aranyosan rusztikusan tálalt volt, de a főétellel én elégedetlen voltam, elég rágós volt a talán hátszín steak. Mindenki másnak jó volt a főétele is, kipróbáltam mindegyiket.

Másnap a Rue de Buci környékén ettünk brutálisan finom édességeket, szerintem ennyi cukor évek óta nem jutott a szervezetembe.

Ebédre nem volt idő nagyon éttermet keresgélni, egy mexikói étterembe ültünk be, ahol a hét második kicsit rágós steakjét ettem. Viszont vacsorára a család bevállalta a hosszabb keresgélést, válogatást, és végül a Le Relais Odéonban ettünk nagyon finomat. Én pirított zöldséges rákokat választottam, de kaptam a lányom hamburgerjéből is, neki picit túl rózsaszín maradt a hús, isteni volt.

Utolsó nap elegünk lett a turizmusból, és a Forum des Halles földalatti mozijában néztünk blockbustert (GI Joe), előtte meg nagyon finom hamburgereket ettünk a HD Dinerben, nagyon jó az old-school diner dekor és az ételek is kiemelkedően jók voltak. Vacsorára a mozi mellett megvett Pomme de Pain büfé szendvicset ettünk, a gasztronómiai ív lefele szárát is berajzolva ezzel. Egyébként finom szendvicsek voltak!

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Multiple blogs done right!
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog themes by Asevo | CMS + email marketing