Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Üdvözlet KrakkóbólCSI NY + CSI Miami »

Podcasting

  11/10/05 04:16 pm, by , Categories: Média, Podcast

Korabban mar irtam arrol, hogy letoltok es hallgatok mindenfele podcastot. Most, hogy at kellett alnom az iTunesrol (nem megy rendesen az uj, rogyvatag pre-beta Windows Vistan), az Odeo-n keresztul szoktam ezeket osszegyujteni meg leszedni, ugyhogy mellekhataskent meg is tudom osztani a listamat veletek.
Sokaig kuzdottem azzal, hogy nincs igazan megfelelo helyzet arra, hogy ezeket meghallgassam. Kinlodas az MP3 playerre szinkronizalni, nem torlodnek a regiek, meg amugy is, a vacakul rogzitett adasokban folyton valtozik a hangero, ugyhogy fulhallgatoval, zajos kornyezetben sem elmeny hallgati, mint pl utazas kozben. Ha pedig a PC-n hallgatom, akkor kozben elkezdek mast csinalni, olvasni, dolgozni, es azt veszem eszre, hogy egyaltalan nem is figyelek a musorra.
Vegul nemregiben radobbentem, hogy ez igy teljesen rendben van. Nem ugy kell ezeket a musorokat ertekelni, mint egy fontos weboldal, egy erdekes cikk olvasasat, hanem ez tenyleg olyan, mint mikor radiot hallgat az ember. Fut a hatterben a musor, neha nem figyel oda az ember, neha elkap valami vicceset, erdekeset, neha kiesik az egesz, nem erdekes. Letoltodik, aztan neha bekapcsolom, belehallgatok, aztan torlom.

A letoltes, amit kialakitottam, elegge bonyolult, de nagyon jol tudom hasznalni. Jelenleg az Odeo szolgaltatasan jelolom be, hogy melyik podcastokat szeretnem figyelni. Az Odeo ebbol gyart egy RSS feedet, amire subscription van az amugy is RSS olvasasra hasznalt NewsGator Online accountomon. Ha uj epizod jelenik meg az RSS-ben, az megjelenik a friss olvasando cikkeim kozott, aholis az osszegzo szoveg alapjan eldontom, hogy erdemes-e meghallgatni. Ha tetszik, akkor raklikkelek az Add To My Clippings gombra (gyors, Ajaxos, nincs oldalfrissites). Ekkor bekerul automatikusan egy My Clippings/My Podcasts listaba, amit figyel a laptopomon futo, ingyenes Feedstation alkalmazas, ami szepen a hatterben letolti az adast, es bekerul egy konyvtarba. A Feedstation hozza is tudna adni egy Windows Media Player playlisthez, de sajnos Vistan lefagy tole.

Feedstation

Egyebkent az egeszet meg lehetne oldani az Odeo altal biztositott desktop klienssel, de sajnos az (es a tobbi Pythonban irt podcast kliens) szinten nem mukodik Vistan. Szoval bonyolultan hangzik, de hasznalni rendkivul kenyelmes, sot arra is jo, hogy ha nem vagyok a laptopom kozeleben, akkor is a NewsGator onlinen latom az uj adasokat, es ott helyben is meghallgathatom az MP3akat, az egesz letoltos buli nelkul.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | PHP framework