Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Podcast #3Trattoria Toscana »

Víkend - így megy ez nálunk

  09/10/06 02:40 pm, by , Categories: Általános

Hétvégi összefoglaló:

Péntek este leadtuk a gyerekeket, majd céges bulira mentünk, a Liszt Ferenc téren levő Barokko Lounge nevű generic budapesti szórakozóhelyre.

Buli

Én évente 2x bulizok ( céges mindkettő ), szóval hamar benyomtam, táncoltunk, majd 1 órára már el is fáradtam, némi nehézséggel rábírtam a feleségem az indulásra.

A szombat délelőtt csendes agonizálással telt, webet olvasgattam, meg kicsit aludgattam közben. Míg a feleség elment a gyerekeket összeszedni, meg utána horgászgattak a családdal, én szépen lassan magamhoz tértem.

Erre persze már befutott egy pár email munka ügyben, el is olvastam egy Request for Proposal doksit, majd a főnököm felhívott, hogy "hogy van ma John Travolta". Képzelem, mi lesz majd a bulis felvételeken...

Kora délutánra valahogy rákeveredtem egy "free to try" EverQuest: Escape to Norrath hirdetésre valahol. Mivel az XBOX360 elpukkant, és cserére vár, gondoltam feltelepítem a jó kis régi PC-re, Oblivion helyett. Egész jól elszórakoztam vele, végigcsináltam a tutorialt, patkányokat meg denevéreket gyilkoltam, és elvittem a karakterem (Dark Elf warrior) a 4-es szintre. Ekkor kaptam egy feladatot, hogy másokkal összefogva győzzek le valami ellenfeleket.

EverQuest

Itt rögtön előkerült, hogy miért nem szoktam MMO játékokat játszani - egyszerűen nem tudtam rávenni magam, hogy megszólítsak más játékosokat, meg hogy "csapatot alakítsak" velük. Az ilyesmit maximum úgy tudom elképzelni, hogy már meglevő ismerősökkel beszélünk meg közös játékot.

Szóval a Dark Elf letáborozott a játékban, én meg elkezdtem egyéb MMO játékokról olvasgatni. Találtam egy "ingyenes" beetetős MMO-t, ahol az üzleti modell szerint a játékban megvásárolható eszközök jelentik majd a bevételi forrást. Elkezdtem letölteni, de pár óra kellett a másfél gigához, szóval otthagytam a gépet.

Este még beidőzítettem az EyeTV szoftverem a Powerbookon, hogy rögzítse a "Clash Of The Titans" című klasszikus filmet a TCM-ről, és konvertálja át iPod video formátumba, majd beájultam.

Clash

Vasárnap reggel negyed kilenc körül ébresztettek a gyerekek. Lementem a konyhába, csináltam kakaókat meg teát a családnak, majd bekapcsoltam a gyerekeknek a Jetix tévéadást. A kutyát is beengedtem, aki örült mindenkinek, majd lefeküdt a sarokba aludni egy kicsit.

Amikor kész lettem mindezzel, leültem a desktop PC mellé az asztalomhoz, és örömmel láttam, hogy most kivételesen az Invitel nem szakította meg a letöltésem. Feltelepítettem a Space Cowboy nevű "ingyenes" MMO repülőszimulátor című játékot, ami meglepően jól nézett ki a sokéves Geforce4 MX videokártyával is. Végigcsináltam a tutorialt, meg az első 6-7 küldetést is. Egyenlőre nem kényszerített rá a játék, hogy más emberrel kommunikáljak, szóval lehet, ez még egyjátékos módban is élvezhető.

Space Cowboy

Egészen tetszik ez az anime/sci-fi világ is, kérdés persze, hogy lehet-e élvezetet találni benne hosszabb távon, anélkül, hogy rendes pénzt kelljen fizetni mindenféle bővítésre meg fegyverekre.

Kicsivel 12 előtt a feleségem kész lett az ebéddel, és még ebéd előtt elmentünk egy kicsit sétálni a közeli erdőbe meg a mellette levő játszótérre a gyerekekkel.

Kirandul

Szóval így ebéd után itt tartunk most. Remélem még belefér egy pár sorozatepizód a mai napba ( Stargate Atlantis, Bones, Eureka ). Szóval, szerintem igazán jó hétvégém volt, remélem nektek is.

1 comment

nyenyec

Szerintem MMO-t játszani családos embernek csak akkor érdemes, ha vállalja, hogy nem lesz más hobbija.

Egy ex-WoWos családapa

09/10/06 @ 06:23 pm

Search

  XML Feeds

CMS software
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog template by Asevo | CMS with Bootstrap