Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Podcast fogyasztásAz élet apró örömei »

XBOX360 itthon

  11/14/06 11:52 am, by , Categories: Szoftver, Hardver, xbox360

Habár én március óta lelkes xbox360 tulajdonos vagyok, örömmel
vettem, hogy végre itthon is elkezdték hivatalosan forgalmazni ezt a "következő generációs" játékgépet. Ráadásul nem csak a dobozhalom jelenik meg a MediaMarktokban, hanem a Microsoft egész komoly marketingkampányt bevet az ügy érdekében.

Ezt a fotót az Árkádban csináltam, legalább 10-12 játszató demó gép volt kirakva. A játékok szerintem elég impresszívek ahhoz, hogy innentől sokan megpróbálják beszerezni karácsonyra.

XBOX360 Demo station in Budapest

Egyébként itthon szerintem nem a PS3 meg a Nintendo Wii lesz ennek remek készüléknek a versenytársa, hanem az összepakolt PC warezolt játékokkal. Maga a készülék meglehetősen drága, de megfizethető sok család számára (100e a Core lebutított verzió, illetve 120e körül van a Premium csomag egy játékkal). Ennyiből nem lehet csúcs videokártyás játék PC-t összerakni.

A gond a 16 ezer forintos játékokkal van. Én havonta jellemzően egy játékot veszek valamilyen platformra, ez a játékra jutó időmet ez általában le is fedi (azért mindig vannak felhalmozódott régebbi játékaim, ha épp nem lenne elég az új). El tudom képzelni, hogy egy ráérősebb, játékmániákus fiatalnak 3-4 játékra lenne ideje egy hónapban, amit a másolt warez játékokkal ingyen kitölthet. XBOX360-on ez vagy 60 ezer forint is lehet.
Én jobban értékelem, hogy nem kell a különböző hibás törésekkel küzdenem, meg lekapcsolni minden extrát, hogy elfogadható sebességgel fusson a játék a gépemen, meg nem kell folyton a különböző driverekkel küzdenem.
Berakom a játékot, és az ugyanúgy megy, mint a világ leggazdagabb emberének a vadonatúj xbox gépén, és ez még így megy vagy négy évig (4-5 év a konzolok kifutási ideje kb.). Szóval a havi 1 játék belefér, főleg, hogy nagyon sokat ki lehet próbálni az Xbox Live szolgáltatásról letöltve vásárlás előtt. Gondolom hamarosan így egy év után beindul a régebbi sikerjátékok olcsóbb kiadása, és ráadásul már párezer forintért lehet kapni jópofa Xbox Live Arcade játékokat.

Az xbox360 demo gépek mellett láttam egy lefüggönyözött Gears Of War fülkét is. a Gears ezen a héten jön ki itthon, és az eddigi kritikák alapján ez is lehetne az év játéka.

Gears Of War demo station - not yet open

Akit érdekel, később tervezek még részletesebben beszámolni az eddigi élményeimről, aki pedig már vásárolt, küldje el nekem a GamerTag-jét.

3 comments

Comment from: HaDes
HaDes

hmmm…. asszem elnézek az Árkádba…
bár egyelőre még gondolkodom, hogy kell-e nekem konzol egyáltalán. elvégre azt már most látom, hogy PC-m úgyis lesz mindig, akkor meg sajnálok kiadni ennyi pénzt csak játékra. szóval még nemtom.
ja és amúgy is jut eszembe. GTA=>PS!

11/15/06 @ 08:15 am
Comment from: clyd3
clyd3

Hát nekem már rajta van a listán, csak várok, hogy még essen az ára. Sajnos nem lehet annyi mindenre használni mint a régi XBOX-ot (nekem 90%-ban media centerként funkcionál), ezért marad a régi is. Arra viszont már én is rájöttem (kb. 2 éve karácsonykor :)), h a PC nem játékra való. Ugyanis az új x360 árából max 2-3 PC-s fejlesztés hozható ki, amivel mondjuk 1-2 évig lehet húzni, ellenben egy konzol kifutási ideje mint te is írtad kb. 5 év. Amúgy szerintem a warez nem fogja visszatartani az embereket az x360-tól, mivel már van rá megoldás (DVD olvasó firmware hack), szóval szerintem csak az ára fog az elterjedés útjába állni, vagy az sem… Mindenesetre ha ez drága a magyar zsebnek, akkor a PS3-nak esélye sem lesz…

A másik meg az, hogy amíg egy PIII-733+64MB RAM+módosított GeForce3 kombóval (ez az régi xbox lelke) olyan játékokat lehet csinálni mint a Forza Motorsport vagy a Black, addig nekem senki ne akarjon eladni Core Duo procikat + Radeon x1900 videokártyákat :P

ps: GTA nem PS exkluzív, van xboxra is…

11/15/06 @ 09:16 am
CDColt

Ahogy elolvastam az alabbi cikket (http://index.hu/tech/mp3/game061103) egybol te jutottal eszembe. Hogy miert? :-)))

11/17/06 @ 08:52 am

Search

  XML Feeds

Photo gallery software
 

This collection ©2023 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog template by Asevo | RWD CMS