Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Search resultsWeekly Status Assessment »

Dan Brown - Angyalok Es Demonok

  01/14/04 12:00 pm, by , Categories: Általános

Cover
Tegnap megvettem papirkonyvben Dan Brown Angyalok Es Demonok cimu regenyet, es gyorsan meg este el is olvastam.

Eloszor is, nem tudom, masok hogy birnak papirkonyvet olvasni, de rendkivul kenyelmetlen. Nincs sajat fenyforrasa, szoval a buszon alig lattam a betuket. Folyton be akar csukodni a konyv, szinte szet kell tepni, hogy nagyjabol nyitva maradjon. Ebookban szinte folyamatosan lehet haladni, papirban meg a lapozas vagy 1 masodpercre azert megakasztja az embert, ez kulonosen zavaro, ha az ember gyorsan olvas, izgalmas konyvet. Lapoz lapoz lapoz, meg el is farad a kezem 600 oldal utan :-). Raadasul a felesegem is zavartam hajnali kettoig a lampafeny miatt. Tartani is kenyelmetlen volt a nagy kemenyfedeles konyvet. Arrol mar nem is beszelek, hogy negy konyvet vettem, es alig fert el a taskamban. A telefonomba is tobb ebook fer.

En az eBookra szavazok. Valoban nincs olyan finom konyvszaga, meg nem lehet kirakni a polcra, hogy megmutassuk ismeroseinknek, es tenyleg nem merul ki az aksi benne, azonkivul a papirkonyveknel pont jo az oldal merete, ki van talalva, hogy a leheto leghatekonyabban lehessen belatni. De az olvasogepek merete, meg az aksi elettartama szepen javulni fog, es egyszeruen nem lesz ok, hogy kivagott fara kelljen felvesni a betuket.
Az egyetlen megmaradt problemat, hogy nem lehet kirakni a polcra (mutasd meg mit olvasol, megmondom ki vagy :-)), ugy lehet megoldani, hogy az ember leirja a blogjan, hogy mit olvas.

Szoval, visszaterve a regenyre, azert vettem meg, mert olvastam rola, hogy Dan Brown The Da Vinci Code cimu regenye lett a legjobban fogyo eBook, mindenfele dijat, elismerest, etc. kapott.
Egyebkent az Arkadban levo konyvesboltban vettem, ahol gyakran szoktam megfordulni, mert altalaban oda megyek be, ha hamarabb erek a buszhoz az Ors Vezer terre, mint kene.
A konyv maga szerintem atlagos Robert Ludlum klon, a szokasos professzorral, aki termeszetesen remekul kivagja magat minden helyzetbol. Amiben tobb, mint egy atlagos klon, az a soksok erdekes (valos) tortenelmi, muveszettorteneti, es vallasokkal kapcsolatos adat es tortenet, ami azert eleg szellosen van elhelyezve ahhoz, hogy ne zavarja meg a karates/keselos jeleneteket.
Eleg izgalmas volt ahhoz a konyv, hogy egy este vegigolvassam, de azert rengeteg aprosag bosszantott benne. Eroltetett dialogusok ezerrel. Pl. ahhoz, hogy megertsuk az alapsztorit, nemi tortenelmi attekintes is kellett. Namost, ezt megprobalta ugy "dinamikussa" tenni az iro: a professzor mond mondjuk fel oldalnyi szoveget, utana a masik szereplo belekerdez vagy megjegyzest fuz hozza, hogy nehogy elunja magat a short attention spannal kuszkodo amerikai olvaso, majd folytatodik a professzor eloadasa. Azon kivul nyilvan elegge alacsonyra kellett rakni a korlatot, ezert trivialis dolgokat is megbeszelnek egymas kozott a szupertudosok, pl. hogy mi Kopernikusz meg Galilei elmelete meg sorsa, meg ilyen alap dolgokat.
Osszessegeben azt mondhatom, hogy jo volt elolvasni, es a konyv szerint itthon is jon ki a Da Vinci kod, azt is beszerzem majd.

No feedback yet

Search

  XML Feeds

Build your own site!
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog template by Asevo | RWD CMS