Ha elemmel megy és fényes, kell!
« iPhone és játékokOlimpia HD felbontásban »

Szifon 2.0

  07/22/08 10:33 am, by , Categories: Szoftver, Hardver

Hétvégén minden óvatosságot félredobva, enyhén remegő kézzel feltelepítettem a 2.0 frissítést az EDGE-s iPhone készülékemre. Szerencsére nem rontottam el a telefont, és a Pwnage szoftver segítségével, meg a részletes instrukciókat követve sikerült a telepítés.

Sok helyen lehet az újdonságokról részletesen olvasni, én inkább a saját élményekről beszélek.

A beépített alkalmazásokról: örülök, hogy van Contact keresés végre, más egetverő újdonságot eddig nem találtam.

A "push" email meg calendar funkció hibátlanul működik a céges Exchange szerverünkkel, azonban ki kellett kapcsolnom. Bekapcsolva egy munkanap alatt lemerítette nullára az aksit, este 10 körül ki is kapcsolt a telefon. Ezt nem tudom hogyan gondolta az Apple.

Az AppStore hatalmas élmény, azonnal be is vásároltam, illetve töltöttem számos ingyenes alkalmazást is.

  • OmniFocus - ezt a szoftvert használom a Macbookon is ilyen GTD/todo kezelésre, és nagyon örülök, hogy most már a zsebemben lesz a tennivalók listája. 11 GBP volt a szoftver az angol iTunes boltban, bizony nagyon drága. Ami viszont még drágábbá teszi, hogy kell hozzá a MobileMe szolgáltatásra is előfizetni, mert nem saját szervert, hanem a MobileMe iDisket használja az eszköz szinkronizálásra. Szerintem ennyi pénzért adhatna egy webdav tárhelyet az Omni Group.
  • Evernote - Nagyon jó kis jegyzet gyűjtő alkalmazás, alapból ingyenes, de adott számú havi jegyzet/fotó után havi 5 dollárba kerül az előfizetés. Ez szerintem sokkal vállalhatóbb konstrukció, mint az OmniFocus fix ára plusz MobileMe éves díj. Ezzel az alkalmazással igazi Apple élményem volt: tárgyalás alatt fotókat csináltam a szifonnal a tábláról, ezt automatikusan, felcímkézve azonnal szinkronizálta a webre és a Macbookon futó Evernote kliensre. Ráadásul automatikusan szövegfelismerést is csinált a fotókon a szoftver, és tudok a táblán levő feliratokra keresni!
  • Shozu - ezt a szoftvert már a SonyEricsson telefonon is használtam, és remekül megy az iPhone változat is. Flickr, Picasaweb, egyéb fotó megosztó szolgáltatásokra tud feltölteni képeket. Ingyenes alkalmazás.
  • Last.fm - online rádió cucc .Otthon wifi szolgáltatáson próbáltam, nem vagyok igazán elégedett, perceket bufferel a számok között. Azért cool, hogy van iPhone-ra ilyen kliens.
  • eReader - erre az ebook olvasóra nagyon vártam, de óriási csalódás. Nagyon szépen lehet vele könyvet olvasni, szép a lapozás, a betűk is rendben vannak. Ettől függetlenül nem tudom használni, mivel a meglévő könyveim nem tudom rátölteni, csak online boltokból vásárolhatnék vele új könyveket.
  • Super Monkey Ball - ez a legnépszerűbb app jelenleg a boltban, a Sega népszerű játékának szifonos változata. Én is megvettem - szerintem játszhatatlan. Billegetni kell a szifont, ezzel irányítva a golyót a célba. Szerintem hagyományos játék kontrollerekkel sokkal precízebben lehet irányítani. Fagyogat is a játék néha.
  • Sajnos az AOL Radio kliens, amire szintén nagyon vártam, nem érhető el az angol AppStore-ból, utálom ezeket a régiós problémákat nagyon-nagyon.

Összességében a sok apró csalódás mellett nagyon élvezem az újdonságokat, és a szifon élményt úgy általában. Fontos még, hogy az AppStore már magyar bankkártyával is működik, már csak a T-Mobile iPhone forgalmazása indulna meg!

7 comments

Balázs

Re: OmniFocus - elvileg saját WebDAV tárhellyel is megy. Igen, adhatták volna, de a célcsoportnak “úgyis van” (épp megint nem mûködõ) MobileMe-je.

eReader: én is nagyon vártam, és jó. Úgyis csak a megvásárolt könyvekhez kellett, a többire javaslom a FileMagnet appot, vagy a Stanza (ingyenes) ebook-readert.

Jó még a Shazam (zenefelismerõ-beazonosító app) illetve a klasszikus - és ingyenes - Tap Tap Revenge.

Egyébként mikor lesz végre új Podmédia adás?

07/22/08 @ 11:49 am
Comment from: Biri  
Biri

eReader: múltkor is beszéltünk róla, hogy ez hiányzik még az életedbõl. De így tényleg gyakorlatilag használhatatlan. De jó is, hogy nincs ibetûs phone-om. ;-)

07/22/08 @ 12:40 pm
Comment from:
admin

Ez a Stanza nagyon jo tipp, tenyleg sikerult atkuldeni ra a meglevo prc (Mobipocket) formatumu ebookokat. Csunyabb az eReadernel, de legalabb mukodik.

07/22/08 @ 01:18 pm
Comment from: Mordon  
Mordon

Az eReader is muködik.
A pdb formátumú konyveket fel kell másolni az iPhone-ra.
Az eReader programcsomag konyvtárában van egy Documents/Bookshelf folder, ebbe kell másolni, majd a data foldert és a ereader.db-t torolni kell.
Ezután az eReader indítása után újraindexeli az adatbázist és megjelennek a felmásolt könyvek.

07/23/08 @ 10:16 am
Comment from: Mordon  
Mordon

Stanza-ra hogyan sikerult rátolteni offline prc-ket?

07/23/08 @ 10:44 am
Comment from:
admin

Stanza Desktop szoftver wifin at tudja passzolni a prc-t az iPhone kliensnek.

07/23/08 @ 10:48 am
Comment from: Mordon  
Mordon

Nálad milyenek az ékezetek Stanzában?
Nekem az osszes Mobipocket-tel készult prc-t elcseszi.

07/25/08 @ 04:00 pm

Search

  XML Feeds

Photo albums software
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | Blog template by Asevo | Bootstrap CMS