Ha elemmel megy és fényes, kell!
« Hosszú hétvégeHTC Touch tapogatás »

Virtuális séta, CSI NY, Second Life

  10/27/07 10:36 pm, by , Categories: Média, Szoftver

Aki követi a CSI NY sorozatot, mostanra már biztos látta a 4. évad legutóbbi epizódját, amiben a nyomozás nagy része a Second Life virtuális világában játszódik.

A sorozat egyre kevésbé tetszik, és fontolgatom, hogy nem nézem tovább, de az epizódot megelőző hírverés felkeltette az érdeklődésem. Még a bemutató előtt feltelepítettem a Second Life klienst, és csináltam egy avatart magamnak. Kifejezetten nehezen használhatónak találtam a virtuális világ bejárására alkalmazott kliens programot.

FB2 in SL

Egy picit nézelődtem, hogy mire is jó a Second Life. Valahol olvastam az Armani által nyitott SL világon belüli virtuális üzletre. Némi Google keresés után megtaláltam hozzá az SLURL-t. Nézelődtem egy kicsit a teljesen üres helyiségben, de más embert nem találtam ott.

Armani shop SL-ben

Végigmentem az orientációs pályán, és megtanultam repülni, meg hasonlók, és megnéztem pár közösségi helyet. Itt már több ember volt, de mivel semmi mondanivalóm igazából nincs egy tök idegen avatarnak, nem tudtam mit kezdeni az egésszel. Próbáltam keresni valami magyar csoportot, a kommunikáció reményében, és ide jutottam:

magyar secondlife

Sajnos itt is csak egy patkánnyal találkoztam mindössze. Itt nagyjából fel is adtam a nézelődést, ugyanis hiába felelt meg teljesen a gépem a leírt követelményeknek, az egész folyamatosan darált a merevlemezen, akadozott, és az idő múlásával belassult.

Amikor végignéztem a CSI NY tévéepizódot, újra fellelkesülve megkerestem a hozzá tartozó SLURL-t, ami elvisz a CSI orientációs szigetre Second Life-ban. Vagy negyed órát vacakoltam, mire rájöttem, hogy a sima Second Life kliens nem alkalmas a CSI játékra, egy újabb, egyedi SL nézegetőt kellett letöltenem, OnRez névvel. A meglevő SL accountom meg a figura szerencsére működött az új klienssel is.

CSI NY SL

Maga a CSI "játék" eddig elképesztően egyszerű. Anthony E. Zuiker, a CSI írója és producere útmutatását követve kell egy rendkívül egyszerű kalandjátékot tolni. Jól megjelölt bizonyítékokra kell rábökni, és a helyszínek meg a crime lab között teleportálgatni. Sajnos a NY szereplői helyett valami elképesztően amatőr új figurákat raktak be a játékba, brutális szövegekkel. Ez nagyon sokat levesz az élményből.

CSI NY SL

Elég sokat vacakoltam, mire az első bűntettel jutottam valamire, de sajnos a kliens megint használhatatlanul lassú állapotba került, és kénytelen voltam abbahagyni. Nem tudom, hogy csak nálam probléma-e ez, mivel a desktop gépemben csak 512 mega memória van, de ez így nem nagyon élvezhető.

Mindenesetre biztos, hogy még nézelődöm a Second Life világában, és jó marketing ötletnek tartom ezt a CSI NY kampányt, a sorozat meg az SL részéről is. Ja, és a tutorial helyszín végén egy CSI NY jelvény az ajándék, nézzétek, milyen büszke az avatarom rá:

CSI badge

2 comments

Comment from: vitéz Beverneky Kemény Farkas
vitéz Beverneky Kemény Farkas

Ez a szakáll-bajusz kombó még Ferenc Józsefnek is bejönne.

10/28/07 @ 09:55 am
dvorcsak

asszem en a macbookal meg sem probalom :-(

10/28/07 @ 11:54 am

Search

  XML Feeds

b2evo
 

This collection ©2024 by Balazs Fejes

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | Social CMS